tisdag 26 juli 2022

Sommaren 2022

Det verkar bli en kall sommar i år. Jag har flyttat ner från övervåningen igen. 15 mm regn igår och i natt. Jag behöver inte ha tillgång till AC på nätterna. Inte ens fläkt faktiskt. Jag somnar utan täcke men när jag vaknar ligger jag tydligen under täcket ändå. Detta svala väder påverkar tobakens tillväxt negativt. Det ska bli intressant att se vad resultatet av årets skörd blir i år.

Jag ser fram så emot min nästa spanienvistelse att det inte gör något att den svenska sommaren passerar omärkt förbi. Jag märker hur svårt jag har att uppskatta de fina sommarstunder som ändå dyker upp när jag har spanienvistelsen att se fram emot. Det är svårt att leva i nuet. Just nu verkar jag bara klara att leva i nuet när jag ligger och läser på kvällarna. Annars är mina tankar på annat håll hela tiden.

Jag saknar en skrivare här hemma. Det dokument jag arbetar med just nu kräver nästan att jag skriver ut det ibland för att få rätt överblick över det. Jag brukar maila filer till miljökontoret i Kristinehamn för att de ska skriva ut och jag kan åka ner och hämta. Nu verkar det vara så liten bemanning att jag inte får svar när jag mailar. Det tar någon dag innan de svarar i alla fall så jag hinner bli otålig men idag kunde jag hämta det.

Jag åkte hem med mitt dokument och arbetade vidare på det.

Efter jobbet åkte jag och hämtade ett paket med ett larm som jag ska ha på min scooter.


Här jag jag funktionstestat det och packat ner det för att lägga det i resväskan. 

Sedan åkte jag till Maxi. Jag behövde en thékaka till en räkmacka. Jag köpte mjölk också. 


Men vilken gullig thékaka jag hittade. Den ropade på mig och fick mig att spricka upp i ett leende.

Inga kommentarer: