fredag 29 juli 2022

Låg fredag

Hade ett jobbigt samtal med min chef idag för att diskutera mina semesterplaner. Det var inte roligt alls och vi verkar inte förstå varandra. Vi måste reda ut detta och sätta regler som går att rätta sig efter. Det är inte bra när man missförstår varann. Chefen gick inte med på mitt förslag för januari månad så det blir bara december. Jag bokade om flygbiljetten som då blev mycket dyrare. Jag åker den 27 november och kommer hem den 8 januari. Då slipper jag inte kylan ändå i januari. Jag borde förstått att jag inte kunde planera utan att fråga.
Hon var också inne på att jag kanske inte kan ta semester hur jag vill utom i juli. Det flesta tar ju semester på sommaren och då blir det inte mycket för mig att agera på och ta tag i. Återigen problem när man inte följer normen med "industrisemester".

Detta tog udden av denna fredag. Jag önskar så att jag kunde bli fri från arbetslivet. Jag älskar mitt jobb men nu blir det tungt ett tag. Plötsligt känns pensionen för långt borta. Om jag bara kunde byta arbetsgivare till en som var mera tillåtande och såg till de anställdas personligheter istället för normer. 

I organisationen är alla lika värda - oavsett kön, läggning, färg eller vad det vara månde - men allas hjärnor och vanor ska helst vara lika verkar det som. Deras hjärnor ska vara stöpta i samma form men inte nödvändigtvis deras kroppar. De anser inte att bohemer och kufar tillför något till de vältränade ungdomarna som har samma åsikter om allt. Den spik som sticker upp ska slås ner. Det är inte någon idé att tro att vare sig min hjärna eller kropp skulle stå modell för den gjutformen.

Trots min besvikelse över min arbetsgivare ville jag inte låta munnen och magen lida för mitt misstag så jag tröstade mig lite med råbiff.


Lagom. Ca 100 gram mald ryggbiff.

Inga kommentarer: