tisdag 19 juli 2022

Ett överilat beslut (igen)?

Bemannade min arbetsplats kl 06:00.

Jag läste på New York-nyheterna i morse att snitthyrorna har gått upp på Manhattan.

"The average rental price in Manhattan in June was $3,145 for a studio, $4,278 for a one-bedroom, $5,722 for a two-bedroom and $9,469 for a three-bedroom, according to the report."

Allt fler kontorshus byggs om till lägenheter på Manhattan. Efter pandemin har endast ca 8% av tjänstemännen återgått till att vara på jobbet 5 dagar i veckan.

Jag drömde tre olika drömmar om rådjur i natt. Den sista utspelade sig i Göteborg där jag gick in på en bakgård där jag bott och såg ett rådjur. Jag gick sedan bort till en mur som avgränsade innergården som var ca 2,5 m hög och ställde mig en halvmeter från muren. Då hade jag ett annat rådjur - en bock - mellan mig och muren. Jag såg den inte när jag gick dit ens men när jag stod där började det röra sig runt smalbenen. Bocken tog ett språng rakt upp och ställde sig på muren innan den försvann. I språnget rev han upp undersidan på min högerarm med sina horn.
Jag berättade om det hela för en kvinna som stod påklädd i en å med vatten upp till halsen. Vattnet var kristallklart och jag såg att hon fingrade på en halv braxen under vattnet. Vad säger man om en sådan dröm?


Underbar sommarkväll och min ena klematis i motljus.

Jag bokade flygbiljetter inför min kommande resa till lägenheten idag. Ett "vågat" beslut men jag övervägde ändå ganska noga innan jag tryckte på "Boka". Resan innebär hela december och januari i Spanien.

Risker med denna tidiga bokning:
- Flyger med SAS.
- Planeringen bygger delvis på välvilja hos min arbetsgivare som jag ännu inte stämt av med.
- Dålig koll på hur man tar sig till Landvetter. Fixar jag det utan övernattning i Göteborg?

Fördelar med denna bokning:
- Billigt (endast 1 772:- t o r).
- Billig transfer i Spanien under dagtid (ca 25 € med kollektivtrafiken istället för 120 € med taxi.
- Kommer hem i mitten av februari och då är den värsta kylan förhoppningsvis på upphällningen.
- En planerad resa att se fram emot och räkna ner till. Livet får en helt ny mening när en resa väl är bokad.

Alla tankar blev betydligt mycket roligare efteråt. Nu kan jag smida planer för vistelsen i lägenheten igen. Det är verkligen skönt att ha ett datum att sikta på i framtiden. Jag är inte lika tillfreds om jag inte har det.

Inga kommentarer: