torsdag 18 augusti 2022

Kada

Det var några dagar sedan jag hade mitt dilemma med grannens hund. Jag har pratat med grannen och förklarat mitt handikapp. Samtidigt vet jag att de kan strunta i det totalt om de vill men den relationen vill vi inte ha med varandra. De ska göra vad de kan. Jag ska börja ha öronproppar när jag är ute på sommaren. Jag får offra de subtila ljuden för att kunna vara ute helt enkelt. Vardagar går det bra eftersom hunden är med husse till jobbet då.

Jag har varit i Torrevieja tre gånger nu och varje gång har jag ätit indiskt flera gånger på restaurangen Bombay palace 2. Restaurangen ligger ganska nära där jag bor och de har en gedigen meny med allt man kan önska. Prismässigt är det något billigare än i Sverige men inte mycket. En stor skillnad är bl a att en Cola oftast nästan är dubbelt så dyr som en öl. Konstigt.

På restaurangen arbetar en man i min ålder. Jag har sett honom nästan alla gånger jag varit där och redan första gången jag såg honom lade jag märke till hans vackra armband. Jag berömde honom för det och har gjort det varje gång sedan dess. När jag har haft sällskap har jag visat hans armband för mina vänner. Nästa gång ska jag fråga honom var det kommer ifrån.

Men så häromdagen tänkte jag att jag skulle googla. Jag sökte på +Indian +armring +men för en armring är just vad det är. Jag fick några träffar och förstod snart att den typen av armband heter "Kada". En typiskt indisk företeelse. Jag kom till en site där jag hittade en massa olika "kadas". Jag har länge velat ha en enkel armring av silver och t o m tänkt höra med någon silversmed för att få en tillverkad åt mig. Men på siten jag hittade fanns det en massa olika. Silver, rostfritt och silverpläterad metall av något slag. Ganska billiga också.

Jag beställde en som var ganska lik den som mannen på restaurangen har. Denna. Den är silverpläterad och det skavs väl bort ganska snabbt men om jag trivs med kada köper jag ett i riktigt silver sedan. Oftast är kador inte öppningsbara och man måste trä på det över handen. För att veta vilken diameter jag behövde, köpte jag en slangklämma som jag kunde prova med. Jag skruvade åt den tills jag med nöd och näppe kom in i den och sedan mätte jag innerdiametern. 


75 mm. Då kunde jag beställa sedan. Jag ska överraska den indiska mannen i vinter när jag kommer ner.

Ikväll har jag gått runt med slangklämman på mig för att känna hur det känns. Om den blir i vägen när jag sitter vid datorn t ex men det verkar gå bra.

Jag har beställt en massa annat från Amazon också. Jag tänkte jag skulle ha en beställningsfri månad men det gick inte. Det är ju så roligt att vänta på paket.

Jag har köpt nya glasögon också men inte fått dem än. Jag fick en kallelse från optikern att det var dags för syntest för mina terminalglasögon som jag har via jobbet. Det slutade med att jag beställde progressiva också. Och läsglasögon. En stor del av min fritid ägnar jag trots allt till läsning. Jag har tidigare nöjt mig med biltemaglasögon +2,5. Optikern sa att jag behövde +3,5 på vänster öga och +4,25 på höger. Inte konstigt att jag kisar och läser med endast vänster öga då. Det ska bli väldigt skönt att få ordning på det och då kanske jag orkar läsa ännu mer. När jag provade progressiva sa en man i affären att han kör MC och får knappt in skalmarna i hjälmen på sina glasögon. Jag köpte bågar med tunna platta skalmar av det skälet. Det var ju bra jag fick reda på det. Det ska bli spännande med progressiva glas. Det har jag aldrig haft förut men förstått att det kan ta ett tag att vänja sig.

Inga kommentarer: