måndag 8 augusti 2022

La Zenia boulevard

Igår innan jag gick till sängs planerade jag rutten från lägenheten till La Zenia boulevard. Det är ett stort köpcenter i Torrevieja och jag vill kunna åka scooter dit. Jag kollade kartan och skrev anteckningar. Sedan körde jag rutten i gatuläge Google Maps. Jag körde fel ibland men efter lite ändringar i anteckningarna körde jag helt rätt till slut. Jag genomförde turen tre gånger. Den sista utan mina anteckningar. Jag tror jag hittar dit i verkligheten nu. Jag ska köra turen i datorn med jämna mellanrum. 

Sedan ska jag hitta tillbaka hem också men det blir en senare fråga. Mycket är enkelriktat men bara jag vet riktningarna någorlunda kan jag köra lite omvägar för att komma dit jag vill.

Idag satt jag mig in i hur jag tar mig till Citronmarknaden också. Och till Manuel och Kenneth i La Hoya.

Jag fick mitt akrylfärgsmedium i dag och provade genast att måla lite med det.


"Gloss super heavy gel"

Minsann!

Jag fortsatte att kludda lite men allt jag gjorde idag misslyckades jag med. Jag har inte lärt mig riktigt vilka lager man kan ha ovanpå varandra. En ljus färg är svår att få bra på mörk bakgrund. Inta alla konstigt nog. En del färger verkar ha mera pigment än andra. Jag har några som i princip bara går att måla på vitt och knappt då.

Gelen gav i alla fall färgen mer kropp. Det går liksom nästan att måla lite i 3-d med den. Det blir små toppar och åsar.

Jag längtar till min läsning ikväll. Jag kanske har 50 sidor kvar i en pocketbok på nästan 900 sidor.


Den är nästan omöjlig att hålla i, uppslagen på det viset.

Nu ska jag ta en annan bok innan jag fortsätter med Lundells "Vardagar".


Denna blir det. Emilia Snövit Kikic är en värmlandstjej tydligen. Min konstnär Karin rekommenderade.

En sista scooterkörning i cyberspace till La Zenia innan jag lägger mig och läser. Imorgon tar jag en annan tur.

Inga kommentarer: