söndag 28 augusti 2022

Räkfrukost

Sov konstigt men ganska bra i natt. La mig 18 och somnade runt 01:00. Läste, tänkte, blev lite sorgsen. Vardagen känns så grå och jag ser bara lägenheten i Spanien framför mig i mitt dagdrömmeri. Kanske skulle jag behöva en romans. Något annorlunda skulle jag behöva i alla fall. Det blir lite dumt att övriga livet blir en transportsträcka när man längtar till något.


Började dagen med räkfrukost.

Lyssnade på söndagsintervju i P1 på inrådan av en HSP-vän. Alex Schulman intervjuades och det var intressant. Såpass intressant att jag tog lite anteckningar att fördjupa mig i efteråt. Jag fick bl a uppslag till ett måleri och avbröt målningen jag påbörjat och skissade upp en ny.


Början.

Sedan åkte jag lite ärenden. Köpte akrylfärg på Konstmuseets shop. Grönt. 


Grönt köper man egentligen inte. Det blandar man själv av blått och gult men om man är lite bekväm köper man färdigblandat. Jag ska experimentera lite för att få fram "Petrol". Eller en petrolliknande kulör som jag finner behaglig.


Lite grönt pålagt.


Konturen av själva motivet färdigt. Nu ska det vackra drömmolnet bäddas in i något grått/brunt/tråkigt.


Grå bakgrund men motivet försvann lite. Jag ska sova på saken. Bakgrunden ska nog vara mörkare. Jag tror inte jag förstärker konturen runt det hela med en vit eller svart linje i alla fall. 

Inga kommentarer: