söndag 7 augusti 2022

Självrannsakan

Jag fortsätter att kludda lite här och försöker lära mig hur jag ska få till vissa saker. 


Försöker lära mig akrylfärgens egenskaper. Den mesta tiden går åt till att invänta inspiration. Rätt som det är blir jag sittande en liten stund ändå och ser vad som händer bara. Givetvis känner jag mig helt usel men det är skönt att känna färgen i penseln. Jag sneglar på de tavlor Karin målat och jag ska försöka att få till vissa figurer ur hennes repertoar. Ett sätt att träna.

När man som jag lever ensam och umgås mest med min egen hjärna blir jag lätt lite övermodig. Jag tittar på relationsprogram så som "Farmen", "Robinson", "Gift vid första ögonkastet", "Första dejten" och "Vi eller aldrig" m fl. Jag tycker det är intressant att se hur människor hanterar varandra och tänker hur jag skulle reagera i uppkomna situationer. Jag märker att jag tror att jag skulle hantera allt på ett bättre sätt än de som är med i programmen. -Hur hittar de alla idioter, tänker jag ibland. Sanningen är nog ändå tyvärr att man skulle vara lika korkad själv i uppkomna konflikter. Jag vill gärna tro att jag hanterar saker bättre. Jag vill ändå tro att jag utvecklats här i min ensamhet utan att ha någon att träna på. Det är sällan Felix och jag umgås också men jag tror jag blivit mer lyhörd för hans behov ändå även om jag går över gränsen ibland med mina ordningar som jag vill ha.

Det var jobbigt i Spanien när jag vaknade kl 6 på mornarna men han ville ligga till 9-10. Först vänta på honom och sedan inte stressa honom vid frukosten. Jag var ju jättehungrig efter de där timmarna som jag bara väntat på honom. Vi hade en väldigt fin tradition med rejäla frukostar och det ville jag inte ändra på heller. När vi var startklara på dagarna hade klockan hunnit bli 11-11:30 och det började bli olidligt hett. Sedan orkade vi vara lite aktiva ett par timmar och behövde vara i skuggan och återhämta oss. Jag fick lägga band på mig flera mornar men ibland klarade jag det inte tyvärr.

Jag tänker också på hur det skulle vara att gå in en relation.  Det skulle inte vara helt lätt. Min lista över "Dealbreakers" blir bara längre och längre. Ändå tror jag att jag skulle vara en bättre man i en relation nu än vad jag senast var. Konstigt. Jag har inte haft chansen att prova men jag är övertygad om att det skulle bli bättre nästa gång. Samtidigt misstror jag min förmåga att ha tålamod och ändra på invanda vanor för att möta någon annan halvvägs.

Tobaksskörden går vidare här men jag får nog inte ihop nog med tobak i år. Idag köpte jag dörrklocka till lägenheten i Spanien. Jag har ju två ingångar. En på varje sida. Jag har inte mitt namn utanför dörren. Det har nog ingen vad jag sett. Man måste veta vilket nummer jag bor i om man ska hälsa på. Ingen kommer dock och hälsar på oanmäld vilket passar mig perfekt. Kommer man till mitt kvarter för att leta efter mig kommer man inte ens in på själva området. Däremot kommer någon jag börjar känna på området någon gång ibland och då vill jag att de ska kunna närma sig mig försiktigt. Jag köpte en ringklocka med en väldigt mild signal som jag ställt ner volymen till det lägsta på. Räcker inte det får jag packa in den i ett tygbylte. Jag hoppar till så väldigt annars och då blir jag arg och irriterad. Inte en särskilt bra start på ett möte alltså. Utanför min ena ytterdörr har jag en stor gallergrind som alltid är låst. Då kan jag ha ytterdörren öppen och få genomdrag av luft. När dörren är stängd når man inte att knacka på den genom gallergrinden. Då måste man knacka på ett fönster istället och det vill jag verkligen inte att någon gör. Då skiter jag väl ner mig av skräck.

När jag kommer ner i vinter är det inte många på plats i mitt område och det är så otroligt tyst och skönt. Jag kommer att ha all tid i världen för att utforska omgivningarna och läsa böcker. Det är så otroligt mycket böcker jag vill läsa. Det går bara inte snabbt nog att komma igenom dem. 

Så fort som bara möjligt när jag kommer ner nu i vinter ska jag se till att bli av med alla oönskade möbler som nu bara är i vägen. Jag ska också köpa en cykel redan de första dagarna. Jag vet inte hur många timmar jag hittills lagt på att hitta en begagnad billig cykel som är ok men det går inte. Jag måste antagligen köpa en ny enkel modell. Jag vill inte gärna ha en massa växlar. Helst fotbroms men det är jätteovanligt i Spanien. Det bästa vore om jag kunde köpa en bättre begagnad av någon svensk härnere. Jag har tidigare inte varit beredd att betala mer än 100 € men det får jag naturligtvis töja på för att få det jag vill ha. En ny enkel hoj kanske jag kan få för 300 € men jag betalar helst något mindre.

Jag ska också utveckla mitt scooterkörande. Jag har tänkt mycket på det. Jag får köra direkt in i innercirkel och ligga kvar där ända tills det är helt uppenbart ofarligt för mig att köra ur rondellen. Annars får jag ligga kvar i innerring. Det är förhoppningsvis färre bilar i december också. Jag har två mål för mitt scooteråkande jag ska försöka uppfylla. Jag ska ta mig till citronmarknaden och sedan äta kaninpaella på en restaurang i närheten där och jag ska ta scootern till La Zenia boulevard åtminstone en gång.

Idag träffade jag Mary när jag var på Jem&Fix och köpte dörrklockan. Jag ska gå med hennes gäng på nyårdsdagsvandring även denna nyårsdag. Då ska jag ta scootern dit också.

Jag bakade mera surdegsbröd nu på morgonen så nu har jag bröd ett tag igen. Jag har inte köpt bröd sedan i maj tror jag. Det är otroligt trevligt att baka när man har en hushållsassistent. Den som jag vanligtvis gör mitt snus i.

VM i ridsport på TV. Från Danmark. Jag tror att "L" är där faktiskt. Det är verkligen inget jag är intresserad av.

Köpte en osthyvel idag också. Måste prova lite spanska hårdostar därnere.

Inga kommentarer: