måndag 29 augusti 2022

Målning nr 5 färdig


Den blev jag riktigt nöjd med. Jag lär mig saker hela tiden.


Den blev betydligt tydligare när jag mörkade ner bakgrunden.

Jag fick en beställning på en målning i går. Felix vill ha en stor färgglad tavla ovanför sängen. Det ska han få.

Jag sitter och bläddrar igenom de stora spanska livsmedelsbutikernas reklamblad på kvällarna och drömmer om vad jag ska handla när jag kommer ner. Carrefour, Mercadona och Alcampo. Många hårdostar är gjorda på en blandning av mjölk från ko, får och get. Skumt... Jag satsar nog på koost i första hand men kanske provar något annat någon gång. Getost går bara inte för mig att ta in i munnen. Undrar om man kan provsmaka ost i delikatessdiskarna i Spanien. Osthyvlar verkar inte finnas i alla fall. Det verkar som de skär hårdost i skivor med kniv. Jag har i alla fall med mig en osthyvel ner denna gång. De har hårdostar som verkar runda och ganska platta men de har en topp i mitten. Jag undrar vad det är.


Jag åkte till Beijer och lät såga ett antal MDF-skivor som jag ska måla på. Det jobbigaste är att grundmåla skivorna med två lager takfärg innan jag kan börja kludda på dem. Men nu är även det gjort. 25 skivor förberedda för kludderier. Närmast på tur står den som Felix beställt. 


Här står den på högkant. Jag ska ha den så när jag målar men den ska hängas liggande sedan. Måtten är 120 cm x 60 cm. Jag började med att rita ut stödlinjer för de olika fälten. Det faller ett lite lila ljus på skivan. Jag har två golvlampor som jag belyser staffliet med när jag målar. I den ena golvlampan har jag en växtlampa. Därav den lila tonen.

Inga kommentarer: