lördag 20 augusti 2022

Lång fredagkväll och lång lördag


Dagens alster.

Hade en underbar kväll igår. Skrotade runt. Målade lite och tänkte mycket. Jag hade köpt en flaska rödvin men det blev inte av att jag öppnade den. Jag frös in nybakt bröd och tog hand om mig själv. Jag har bakat allt matbröd sedan i maj tror jag och det blir så otroligt gott. Surdegsbröd med en massa goda frön och frukt i.

Tände kandelabern för första gången efter sommaren. Igår var jag hos fysioterapeut och fick hjälp med lite övningar för balansen som bara blir sämre och sämre. Jag måste bromsa den oundvikliga utvecklingen mot totalt förfall. Jag har ändå gått ner några kilon utan att jag gjort några direkt förändringar. Jag dricker allt mindre alkohol. Det kan delvis vara det. Jag har börjat äta mindre matportioner också. En normalportion från förr brukar jag nu mera dela upp i två. Det räcker ändå. Det är snarare så att jag ätit för stora portioner tidigare.

Jag fortsatte att lägga på några nya lager färg på de två skivorna som jag gröngrundade tidigare på kvällen.



Jag är medveten om att jag sneglar mycket på Karins målningar när jag gör mina egna stapplande försök men det kommer att ta ett tag innan jag får ett eget uttryck. Om det ens kommer att hända.

De varnade för skyfall i natt men det tycks inte kommit något regn direkt. Faran är inte över än. Det skulle bli en lördag med stora regnmängder trodde man. Iofs låg vi i ena kanten av området de ritat upp på kartan. Det kan ha passerat över Karlskoga istället kanske.

Idag vid lördagsmorgonsläsningen i sängen kom jag till ett ögonblick i Lundells "Vardagar" som jag väntat på sedan jag började läsa "Vardagar 1". Han nämner Corona för första gången. Jag har väntat på det ögonblicket eftersom vi tänker och reagerar väldigt lika han och jag. Jag har längtat efter att få gå igenom mitt eget uppvaknande då i januari 2020. Det ska bli intressant att se vad han tycker om pandemin. Jag får för mig att han tycker mindre om det nya livet vi var tvungna att anpassa oss till än vad jag gjorde som bara älskade det. Den 21 januari på sidan 498 i "Vardagar 4" skriver han för första gången ordet "Corona": "Ett Coronavirus har börjat härja i Kina, kommer från nån fiskmarknad. WHO har mobiliserat. Säjs inte vara så väldigt dödligt, men folk har dött". På sidan 511 (23 januari) nämner han det för andra gången.

Första gången jag nämner det i bloggen är den 14 mars 2020 men det märks att jag levt i det ett tag då: "När jag kört honom till Smedby åkte jag till Maxi för att se alla Coronautmanare som är där för att hamstra. Toapapper, pasta och ris är slut. Jag var väldigt nöjd som fick tag på ett paket snabbitsocker. Tydligen har folk börjat hamstra torrvaror på grund av Coronaviruset". 

Det har blivit en så stor skillnad för mig att läsa i sängen nu sedan jag köpte biltemaglasögon med styrka + 3,5 istället för + 2,5. Ögonen tar inte lika mycket stryk av morgonläsningen längre. Förut har jag dragit mig för att läsa på morgonen eller under dagen eftersom jag fått besvär i timmar efteråt med min vanliga syn efteråt. Som att titta under vattnet har det varit ett tag efteråt. Jag ser verkligen fram emot att få mina personligt anpassade läsglasögon.


Lade på lite vitt på den ena målningen. Jag vill nämligen ha ljus bakgrund till den rosa färgen jag tänkt lägga på sedan.

En annan sak som Lundell och jag också har gemensamt är att vi blir "pladdriga" de få gångerna vi träffar andra mänskliga varelser. När umgänget med människosläktet egentligen för oss båda förlorat sin mening. Jag kan stå hur länge som helst och prata med folk på Maxi. Jag blir ofta ångerfull efteråt och tänker på hur "pladdrig" jag blir. Att folk troligen inte är ett dugg intresserade av att lyssna på mig. Då är det skönt att åka hem till kapellet igen för här blir jag sällan pladdrig. Möjligen när Felix hör av sig via Facetime eller när jag får ett jobbsamtal i telefonen eller över Teams.


Innan jag gav mig ut lade jag på det första lagret rosa också eftersom det vita hade torkat.

Kl 10 åkte jag till gymmet. Idag la jag till marklyft som övning efter mötet med fysioterapeuten igår. Det var jobbigt. Jag tog en sväng till Dollarstore efteråt och köpte lite mer penslar och gummiband för träning hemma. Sedan ut till konstmuséet för att se om jag behövde fylla på med böcker i butiken. De två jag ställt dit senast stod kvar men jag ställde dit två till.

När jag kom hem gjorde jag stekt salt sill med löksås igen. Det blev en alldeles för stor portion så jag delade upp den i två barnportioner. Om det nu någonsin har lagts upp en barnportion av just den rätten. Det var gudomligt gott.


Sedan målade jag rosa för andra gången. Det blir lager på lager för att få den täckningsgraden jag vill ha.

Sedan fick målningen stå ett par timmar igen för att nya idéer skulle komma till mig.

Jag la på ytterligare ett lager rosa. Jag tror jag ger mig där. Jag kanske tar fram den och fortsätter på den någon gång annars kan den faktiskt duga som den är.


Jag ska ta med lite ljusstumpar ner till Torrevieja för att gnida på lite stearin på de metalldelar som gnisslar så när de dras mot varann. Jag kanske kan "valla" bort oljudet med stearin.

Inga kommentarer: