måndag 22 augusti 2022

Vardagar

Läste ut Lundells "Vardagar 4" igår och gav mig direkt i kast med "Platons dialoger". I "Vardagar 4" avslöjar han att det är tänkt att bli 7 delar av "Vardagar" vilket jag direkt tyckte var synd. Jag ser Lundell lite som en föråkare för mig själv på livsresan. Jag tycker om hans funderingar över sin plats på jorden. Jag blir ofta avundsjuk på hans fria liv att lägga upp dagarna som han vill. Han skriver också hela tiden att han vill flytta ner till varmare breddgrader. Kanske inte permanent men han behöver en tillflyktsort i värmen. Ett gömställe kanske så som jag ser på min lägenhet trots att jag inte behöver gömma mig för någon. Eller rättare sagt så vill jag nog gömma mig för hela mänskligheten. Endast knyta ytliga och nödvändiga kontakter med övriga medlemmar av människosläktet. Lundell har siktet inställt på Portugal.

Jag skickade ett mail till Lundell idag där jag berömde hans Vardagssvit.

Skördade tobak igår och det tar några timmar varje helg nu. Jag gjorde också småbesök ute i stugorna hos folk. Först ut till Tony i Ölme och pratade Torrevieja och livet en stund. Han bor jättefint men utsikt över en vänervik. Jag tog hans adress i Torrevieja så jag ska kunna lära mig vägen dit också i Goole maps. Vi pratade också sophantering i Torrevieja. Om man vill bli av med skrymmande skräp ställer många bara ut det på gatan bredvid avfallskärlen. Folk är där och plockar med sig saker hela tiden så rätt som det är försvinner det. Så får man inte göra egentligen men det tycks som om alla gör det ändå. Man kan få hjälp med bortforsling. Jag ska ju t ex göra mig av med en bokhylla och ett köksbord men har svårt att köra den till återvinningen själv. Då kan man kontakta kommunen för ett datum då man kan ställa ut det man vill bli av med bredvid sopkärlen så kommer de och hämtar på natten sedan. Man får inte ställa ut sitt avfall före kl 22 men efter det går det bra om man har den där överenskommelsen. Jag tog upp det med Tony. Att jag kanske behöver hjälp med att bära ut bokhyllan någon kväll den första veckan. Han berättade då att han hade en spansk kille som kom och hämtade sådant man ville bli av med. Troligen tar han reda på grejerna och säljer dem. Det vore ju faktiskt ännu enklare eftersom han då antagligen skulle köra in till min ytterdörr och lasta över till sin bil/kärra. Då slipper jag ju bära alls. Vi ska undersöka detta när jag är på plats första veckan i december. Sådant här är lättare när man bor i Torrevieja där det finns mycket svenskar. Då kan man få nys om sådana kontakter.
På hemvägen åkte jag in till Snickaren i Ölme en stund. Sedan hem och ta tag i tobaken.

Idag beställde jag tid för samtal med min bank angående övergången från arbetsliv till pension. Eftersom jag inte kan arbeta från Spanien som jag vill känner jag att jag behöver pensionera mig tidigare. Men hur tidigt kan jag pensionera mig och ändå överleva ekonomiskt? Det är frågan jag vill diskutera. Om jag hade kunnat arbeta från Spanien hade jag gladeligen arbetat t o m längre än till 65 men det ser i dagsläget mörkt ut. Jag fick tid för en timmas onlinemöte den 15 september.

Idag fick jag massor av leveranser från Amazon också.


Ett håll-käften-lås till cykeln i Torrevieja som jag ännu inte har. Det här låset står emot en del.


Cykelbelysning till "spökcykeln". Uppladdningsbart via USB.


En olivsked. Gud vad jag har letat efter en sådan. Den tror jag att jag behåller här i Sverige och tycker jag om den köper jag en till Spanien också.


En burk "klarlack" för akrylmålningar.

Jag köpte mig en burk surströmming idag också. I övrigt händer det inte så mycket.

Inga kommentarer: