onsdag 24 augusti 2022

Målning nummer 3

Jag kom på en annan sak idag när jag duschade med anknytning till gårdagens inlägg om att tänka efter, före. En gång fick jag för mig att jag skulle dyka med cyklop och snorkel under bron vid Nässundet och en bit ut i Hyttsjön. Jag visste att många fastnade med sina drag i botten där. Det var stenigt och det fanns en del ris och trädstammar i vattnet också. Jag hade inte så mycket pengar på den tiden så jag tyckte det kunde vara bra att plocka upp lite wobblers och liknande så jag skulle slippa köpa dem själv.

Redan då i tonåren tänkte jag mycket på saker jag skulle ta mig för. Jag funderade mycket på hur jag skulle bära mig åt för att få loss dragen. Vad jag skulle samla upp min fångst i medan jag fortsatte mitt letande och innan jag ville gå upp och tömma mina fynd på land. Jag räknade kallt med att jag skulle få med mig en wobbler upp i nästan varje dyk. Sedan tänkte jag lite till.

Vad skulle hända om jag fastnade med fingrarna i en wobblers bakre trekrok när den främre fortfarande satt kvar i en trädstam. Redan blotta tanken gav mig panik. Det skulle ju bara vara att rycka sig loss för att inte drunkna. Slita loss köttet från benen. En fasansfull tanke.
Jag utrustade mig därför med en polygriptång och lovade mig själv att jag aldrig skulle röra ett fastsatt drag med bara händerna. Hur enkelt det än verkade vara att lirka loss det. Sagt och gjort. Jag påbörjade min undervattensexpedition med polygrip och en plastkasse att ta fynden i. Hur gick då mitt fiskafänge?

Vattnet var iskallt och jag såg inte ett enda drag när jag dök. Jag gick upp med en gång. Så blev det med den planeringen.

Möte med två kollegor från kristinehamnskontoret här på altanen idag efter lunch. Trevligt.


Ikväll färdigställde jag målning nummer 3 också. Om jag inte kommer på något att lägga till i framtiden. Jag tycker jag får in lite glädje i målningarna i alla fall.

Inga kommentarer: