onsdag 3 augusti 2022

Kreativitet

Noteringar:
- Sivan tycker om att sitta på altanen och titta på regnet. Hon satt en bra stund innan hon tog sats och sprang ut till uthuset och kröp in där till sin liggplats. Jag tror hon tycker det är mysigt när det smattrar på uthusets plåttak.
- Min surgurka blev alldeles mosig. Och lite besk. Den första batchen får stå lite till och jag satt en andra batch idag.

Igår grundmålade jag några mdf-skivor inför mitt återupptagande av måleriet. Jag behöver få ur mig saker. Skapa, nu när det inte är så mycket renovering kvar i kapellet. Jag funderar på att avsätta ett hörn i prediksalen för mitt kluddande. Nu har jag målerigrejerna i köket uppe. Jag skickade efter akrylmedium igår. En tillsats som gör att färgen blir lite tjockare. Jag tycker vissa av färgerna är lite för tunna och rinniga. Jag vill måla lite större och tjockare. Det är i alla fall min senaste tanke. Jag känner ofta att det inte räcker till riktigt när jag försöker dra på färg på underlaget. Jag skulle också vilja gå "lärling" hos någon som målar i akryl. Det är lite besvärligt långt till Karin Fast Aronsson i Karlstad för att det ska vara görbart. Jag har varit där någon gång och diskuterat målning men vi har aldrig gjort något praktiskt. Jag anmälde mig till en prova-på-kväll här i stan men det tillfället ställdes in p gr a för få intresserade. Det kanske blir fler tillfällen.

Det här är en av mina overksamma kompisar som skulle behöva sättas i arbete.


Han är egentligen inte van att ligga overksam i mitt knä och titta på TV. Däremot fungerar den fortfarande som bokhållare när jag ligger och läser. Jag håller nästan aldrig min bok med högerhanden. Tänk vad mycket glädje jag haft av denna kompis. För att inte tala om hans spegelvända tvillingbror, högerhanden.

Igår kväll fick jag besök av min kära vän Sabina Sändh.


Hon hade vägarna förbi och jag blev jätteglad av hennes besök. Gladare än vad jag var beredd på. Vi satt och pratade länge om resor och livet. Jag skickade med sex av mina kvarvarande stora hibiskusar till henne för hennes omsorg. Hon borde ha flera hundra "hibbar" vid det här laget. Jag orkar inte kämpa med ohyran som de ständigt drabbas av. Det finns en chans att hon kan rädda dem och ha glädje av dem. Om det blir så i framtiden att jag vill ha hibiskusar igen vet jag ju var jag kan få sticklingar.

På kvällen kom snuskursgänget - inte snusk-usch-gänget - och tittade när jag gjorde snus från torr mald tobak till färdigt snus.


Min "kateder" ikväll.


Två kilo färdigt snus blev det.

Inga kommentarer: