torsdag 20 juli 2023

Hemmadag med stadsutflykt endast

Vi sov till kl 9 och startade försiktigt med frukost. Vi tog bussen ner till stan runt lunch och gick strandpromenaden från Acequion till restaurangerna och stränderna. Mycket folk trots att det var mulet men det var väldigt varmt hela dagen.

Käkade lunch på Carbon igen. Den nyöppnade libanesiska bakom casinot men glömde fotografera maten. Det var gott men lite lite.


Playa del Cura var belamrad med folk.


Trots att det var mulet var det skönt att söka skugga ibland.

Vi gick till en outlet där jag brukar köpa kläder. Felix var tveksam till att han skulle hitta något och det gjorde han inte heller. Jag ska gå dit till vintern och ekipera mig om det är något jag behöver då.

Vi gick sedan till busstationen för att åka hem. Vi var helt slut idag igen. Felix köpte en ice-the på Mercadona och jag en liter mellanmjölk som jag svepte när jag kom ut genom kassan.

Sedan gick jag och köpte lite mera indiska kryddor.


Bockhornsklöverfrön, svarta senapsfrön, hing (asafoetida) och curryblad. 

Efter ett dopp i poolen och en stund hemma åkte jag och handlade lite. Det småregnade men var otroligt kvavt. Det åskade också.


När jag kom hem åt vi kvällsmat. Pulversoppa och mackor. Soppa är riktigt gott efter dessa varma dagar. Sältan i buljongen speciellt eftersom man förlorar en massa salter hela tiden.

Inga kommentarer: