onsdag 12 juli 2023

Städning

Började dagen med att dammsuga och våttorka. Jag gjorde framförallt riktigt rent på köksbänken också för att slippa myror bland brödsmulorna. Jag sprutade lite medel vid bakdörren där jag tror att kackerlackorna kommer in. Igår fick jag tips om svartpeppar mot myrorna. Det hjälper inte här i alla fall. Jag körde kryddkvarnen över hela skärbrädan men myrorna var bland pepparn ändå.


Sängen är bäddad för Felix. Sent imorgon kommer han.

Lite mulet idag men tog ett morgondopp som vanligt. Hade morgonstudion på i bakgrunden på förmiddagen och nu verkar det som om vi på riktigt är på väg in i NATO. Jag bryr mig inte.

Micke kom förbi och tog en kopp kaffe. Vi åkte sedan upp till blomsterhandeln uppe vid Los Montesinos och jag köpte en doftpelargon till Mary och Stefan som vi ska till ikväll. Jag köpte också en ros till Mickes Karin som är lite sjuk.


En underbar hibiskus.


Passionsblomma.


Sedan blev jag hemkörd igen och gjorde en ny laddning pulverminestronesoppa. Minestronesoppa finns inte att köpa på livsmedelsbutikerna här. Men jag hittade en sort på en invandrarbutik igår och det var den jag provade idag. Till att börja med var den inte röd. Den var buljongfärgad och fadd. Men med hjälp av mitt libstickesalt fick jag upp sälta och smak så den blev godtagbar. Jag behöver salt mat här eftersom jag svettas kopiöst hela tiden. Och vatten.

Slö eftermiddag med väntan på att Micke och Karin skulle plocka upp mig utanför runt 18:30.

Badade lite och solade lite. Väntade på att klockan skulle bli 18:30. Tog en öl. 

Vi åkte upp till Quesadas och träffade det underbara gänget hos Mary och Stefan. Vi badade, drack och åt gott, Vissa skulle åka hem till Sverige i närtid och andra skulle vara kvar.


Solnedgång utan spektakulära färger men vacker ändå.


Granen i gattet.

Inga kommentarer: