onsdag 5 juli 2023

Service

Mörka moln hängde över Torrevieja idag på morgonen.

Jag tittade på en fantastisk film igår. Om jag ska välja att se en film måste den vara lite konstig, gå i lugnt tempo och innehålla udda karaktärer. När jag är i Spanien använder jag mitt Tele2-abbonemang hemifrån och kan streama de kanaler jag har hemma. Häromdagen upptäckte jag en film som låg uppe för streaming. Både titeln och vinjettbilden fångade mig direkt. "Alle hater Johan", en norsk film. Den var lika bra som titeln lovade. Jag bara älskade den. 

Den svenska kriminaliteten sprider sig världen över. Lika väl som att jag som svensk vill leva ett liv här i värmen, vill även de kriminella det. Man uppger att över 1000 kriminella "svenskar" är verksamma härnere på solkusten. Den "svenska" modellen sprider sig. Callcenters som lurar äldre svenskar handlade det om.

Jag läste ut min vän Faridehs bok igår också. En väldigt trevlig bok som handlade om hur hon och en väninna reste till Mali för en dansfestival i öknen. Jag blev också bekant med begreppet "Sahara blues" och lyssnade lite på musikstilen på Youtube. Jag började direkt på en annan bok som heter "Melakoliska rum" av Karin Jonannisson. Den krävde lite mer av sin läsare men den är väldigt intressant.

Idag flög Felix hem från Nice. Nu ska han vara hemma en vecka innan han åker ner till mig. Det ska bli trevligt att få ner honom hit verkligen. Tyvärr är det svårt att göra något annat på dagarna än att hålla sig undan solen. Tiderna för siesta (14-17) är förståeliga. Det går knappt att vara ute då. I alla fall om man ska göra något som kräver ansträngning som t ex att vara ute och gå.

Jag har fortfarande inte hittat mitt poolkort heller utan använder fortfarande grannens som jag lånat. Idag insåg jag att mina nya tofflor försvunnit också. Jag har gått runt flera gånger och letat men de finns inte längre. Jag har bara letat på golven förvisso. Jag har t ex inte tittat i frysen och sådana udda platser än. Strax efter att jag skrivit detta påträffades tofflorna i soffan under en hög med kläder. 

När jag hade duschat tog jag scootern och åkte ut utanför grinden där min vän mäklaren redan stod och väntade han fick sitt snus och vi växlade några ord. Sedan åkte jag ner till motorcykelaffären och lämnade in scootern. Blott en dryg timma skulle servicen ta så jag tog en promenad i omgivningarna. Jag gick till Aldi. En livsmedelsbutik där jag handlade mycket första gången jag var här. Sedan gick jag och satte mig och tog en kopp kaffe.


1 € för en kopp. Jag försökte läsa lite också men det gick inte. Bakom mig satt en ensam kvinna som satt och lyssnade på youtubeklipp direkt ur telefonens högtalare. Ett jävla oskick det där att inte lyssna i lurarna men alla gör så härnere. Jag satte i öronproppar men det hjälpte föga. Sedan satte det sig ett gäng ryska damer vid bordet framför och snattrade upprört. Alla satt med någon A4-specifikation och ett brunt kuvert framför sig. Det verkade som om alla nyss fått ut sin lön och satt och jämförde och var arga. 

Jag gick därifrån och gick en liten omväg för att titta på kvarteren.


En bilskrot hittade jag minsann.


Nerium oleander växer överallt och blommar just nu. De rosa luktar jordgubbsglass.


Sömntuta såg jag också och de doftar ingenting.


Jag gick över en liten park och reagerade på all hundskit som vanligt. Alla svarta små klumpar på marken var enskilda hundskitar. Det är så jävla äckligt.


Den här var inte heller så fräsch men bättre än hundskit ändå. En grinig fisk.


Här bor stadens sopbilar. Det kändes på doften att de hade sitt boende här. Det vill gärna lukta en del när det är över 30 grader dygnet runt.


Som närmaste granne har sopbilarna Torreviejas bussar. Här bor de.


Mitt emot ligger en skola. Skolorna har alltid fantasifulla väggmålningar på murarna för att avslöja att det är lek och glädje på den andra sidan av betongen.


Jag gick in på en Consumbutik för att få vara en stund i AC:n. Det är ju faan att jag svettas så under brösten.


Jag kom tillbaka till MC-affären och min scooter stod på gatan utanför nyservad och klar.


Här är affären.


De har en del motorcyklar i butiken...


Även utanför.


Det här var en udda modell.

Jag åkte direkt till Habaneras och gick ett varv. Jag skäms nästan över att jag tycks hamna där och/eller på Carrefour minst en gång om dagen. 


Jag gick runt lite och folkbadade innan jag satte mig ner på Lizarran och åt lunch. Jag är inte den enda som svettas under brösten i alla fall. 


Habaneras är hundvänliga tyvärr. Jag tycker t o m synd om hundarna att behöva gå på detta skållheta golv bland alla människor. Jag själv kan inte gå barfota ute utan att bränna mig under fötterna.


Jag käkade friterad bläckfisk med aioli. Det var jättegott. Jag åkte in till Storkinesen på hemvägen och köpte en gryta med lock som jag kan ha på min paellabrännare. Jag tänkte koka indiska grytor i den där det blir lite svalare ute i vinter.


När jag kom hem satte jag ut en myrdosa. Jag har börjat få in små myror. De är ca 2 mm långa och alltså så små så de knappt syns. De började visa ett starkt ödesdigert intresse för dosan på en gång. Myror = Hormigas tydligen.

Jag badade ett par gånger på eftermiddagen och solade lite. Sedan fick jag feeling och började dricka öl. Jag spelade in ett avsnitt av mina "Vardagar" och la upp på Youtube. Tyvärr är jag dålig på att fånga mig själv på bild. Bara halva ansiktet syns men det är väl lika bra det. Jag satt och läste och skrev. Jag skrev en novell som fick namnet "Varför gråter Göran?". Den kommer att renskrivas inför morgondagens blogginlägg. Nu orkar jag inte. Det hände lite saker här ikväll. Grannarna ovanför satt och pratade länge men sedan blev det tyst. Plötsligt hörde jag att någon fes. Jag tänkte direkt att hon gått och duschat och då passade han på att släppa en ljudlig fis. Efter en stund fes det igen och jag ropade: -I heard you, men fick inget svar. Då slog det mig att det kanske var han som duschade och hon som fes. Plötsligt skämdes jag. En kvinnofis kommenterar man inte men en mansfis av en engelsman kan man mycket väl kommentera. Jag hade väntat mig att han skulle böja sig över balkongräcket och skratta men jag tror det var hon som fes.

Sedan smet grannens hund rakt över ut genom gallergrinden. En litern oansenlig hund med oansenlig kropp. Jag hämtade min sopkvast för att kunna värja mig om den kom fram till mig. Den sprang en bit, skällde och kom tillbaka och satte sig på gräsmattan framför mig och bajsade. Så fort den var klar tänkte jag gå till grannen och meddela att det bara var att gå ut och plocka upp. Hunden vände sig om och åt upp alltihop. Varenda smula (jag gick och kollade) och sprang in till matte igen genom gallergrinden. Hoppas han pussar matte när han kommer in, tänkte jag. Vilka jävla djur de är de där hundarna.

Sedan kom norskarna tillbaka från stranden. den ena mamman ville så gärna ha ett skott av en av mina blommor så jag gjorde iordning en stickling till henne och gick över med. De hade varit på stranden och väntat över två timmar för att få taxi hem. Då hade bara halva gänget kommit med och de andra var fortfarande att vänta. 

Efter en stund kom även de men de hade ingen nyckel för att komma in på området. Jag hjälpte dem in förstås.

Sedan kom grannen Björn och bjöd mig på en öl. Vi satt och pratade en stund innan jag gick in och stängde in mig för kvällen.

Igår innan jag lade mig fick jag en bild på min lilla älskling skickad till mig. Det var min tobaksbroder Anders som skickade den. Imorgon får hon träffa Felix i alla fall.

Inga kommentarer: