lördag 8 juli 2023

Myrstig

Jag har en myrstig rakt i genom lägenheten. Myrorna är så små att de inte går att fotografera ens. Myrdosan intresserar dem inte. De senaste dagarna har jag sett att de bär må vita saker i den ena riktningen. Ibland är det flera myror som hjälps åt med en större klump. Jag tror att de flyttar och bär med sig äggen från det förra boet.

Jag hade en skön och stillsam kväll. Satt ute och läste och läste. Blev helt uppslukad av min bok och var tvungen att kolla upp referenser i boken. Beställde böcker på Adlibris igen. Jag är uppe i 8 stycken i varuvagnen nu. Jag ska beställa så jag får dem lagom tills jag kommer hem.

En av de norska småbarnen fyllde 9 år igår och hon fick en tavla av mig. 


Åh vad fint hon lös upp när jag överlämnade den.


De är så glada och trevliga och de stör mig inte ens. De bor i ett annat hus en bit bort. De hade varit på ett vattenland hela dagen och sprang direkt till poolen när de kom hem.


Jag åt kvällsmat innan jag gick in och kollade lite TV. Rostat bröd med Sobrasada och iskall mjölk.

Den bok jag nu läser är alldeles fantastisk och bland det bästa jag läst.

Melankoliska rum av Karin Johannisson.


En del av er skulle uppskatta denna enormt. Här tänker jag framförallt på Dag Cederborg och Anders Byström. Ni skulle skratta ihjäl er. Anna Carlsson verkar ha läst den och beskriver den som fantastisk. Den är inte helt lätt att få tag i men kan finnas på antikvariat. Den finns även på "Bokbörsen". I boken hittar jag intressanta referenser om jag skulle vilja fördjupa mig inom något särskilt. Faktum är att en helt ny liten värld öppnat sig för mig genom att läsa denna bok. Jag vill aldrig att den ska ta slut och det finns en stor chans att jag börjar att läsa den direkt igen när jag läst ut den. Den kräver viss koncentration och eftertanke. Man vill läsa den med en blyertspenna i handen för att skapa marginalanteckningar hela tiden. Detta är en av de böcker jag aldrig kommer att sälja.

Jag har börjat skriva en inhandlingslista inför Felix ankomst. Vi kommer att behöva tänka till lite extra eftersom vi kommer att ha ett glapp av kylförvaring under fredagen troligen när ny kyl/och frys kommer. Jag behöver äta ur kylen så mycket som möjligt innan och flytta upp kyl och frysvaror tillfälligt till Kent. Jag kan alltså inte handla för mycket kylvaror innan dess. Jag behöver också försöka förklara för Felix hur det är att leva i denna värme. Vilka begränsningar det innebär o s v. Jag hade tänkt att vi skulle cykla runt häromkring hela dagarna men jag orkar inte cykla i denna värme. Tänk att värme kan vara en begränsande faktor. Det har jag egentligen aldrig haft i åtanke tidigare. Förra gången han var här var det lite likadant men vi tog det nog inte riktigt på allvar då. Jag blir lite orolig för att han ska bli uttråkad här med mig inomhus under sin vistelse. Hoppas inte.


Prognosen visar inga lättnader vad gäller temperatur heller. Snarare tvärtom. Jag själv klarar mig när jag kan hålla mig inomhus. Jag måste försöka dämpa hans förhoppningar om ett rörligt dagtidsliv medan han är här.


Så här ser alla kommande dagar ut vad gäller solintensitet också. Det innebär att man gör bäst i att vara verksam och igång på förmiddagar och kvällar. Mitt på dagen bör man hålla sig i skugga och kyla.


Jag gjorde Gazpacho idag. Det är gott i värmen. Med is.


Lunch.

Hela dagen gick till att bada och läsa. 32 grader idag. 31 i poolen. Tog en sväng till Carrefour och handlade lite. Mjölken går ju åt.


Åt kvällsmat på Carrefour också.

Idag beställde jag grejer på Amazon hit till utlämningsställe i Torrevieja. Då får vi se hur det går. 

Inga kommentarer: