fredag 24 juni 2022

Midsommarafton 2022


Midsommarbloggens tillblivande i skuggan i värmen i röran under altantaket. Knän är tydligen något fult som ska undvikas vid fotografering. Då blir jag som vanligt trotsig.

Som jag har lidit genom åren när jag suttit ensam på midsommar. Eller har jag det? Jag har lidit för att jag inte haft en massa olika midsommarfester att välja bland eftersom jag sällan blivit inbjuden till någon. Nu ser jag det som en välsignelse. Att få lägga upp denna "heliga" dag som jag vill och inte behöva dansa runt midsommarstänger, vara på sjön eller bli odrägligt full. Inte umgås med folk jag inte vill umgås med. Bara vara i fred.

Jag gick upp halv 7 och kollade nyheterna. Idag börjar Ryanair sin flygstrejk och jag vet ännu inte om jag och Felix blir drabbade när vi ska ner till lägenheten om en vecka. Jag tror inte de gärna meddelar sådant i god tid heller. Det kommer nog ett SMS kvällen före om det blir inställt. Eftersom strejken började idag kan det faktiskt hända att konflikten är löst innan fredag nästa vecka. Ja, ja... Det är inget jag kan göra. Jag vet i alla fall att det inte är någon större idé att oroa sig innan det är dags att oroa sig. D v s fredag lunch.

När jag ätit frukost gick jag ut och började rensa ogräs i tobakslandet. Snickaren kom förbi en stund och satte sig i skuggan. När han åkt rensade jag klart landet. Jag tog sedan en tur till Maxi och satte mig på en bänk utanför för att titta på folk en stund. Men det blev fruktansvärt varmt mot söderväggen så jag fick gå in och svalka mig lite. Jag handlade lite när jag ändå var där. När jag kom hem rörde jag ihop en aioli till räkorna jag köpte sedan blev det lättlunch på altanen i skuggan.


Rökta chiliräkor med pappa Eddies genomtänkta kapellaioli på surdegsbröd och färsk citron. Samt ett par ljuvliga gubbknän.

Mätt och go lade jag mig i solen och solade ryggen med en fuktad handduk över hjässan. Det blev en tryckande värme här idag precis som utlovat. Jag orkade nog ligga en halvtimma ungefär innan jag gick in och klädde av mig naken och la mig och läste på sängen i vinden av bordsfläkten på högvarv. Sedan slumrade jag en god stund med räkor och aioli i magen.

Efter två timmar och en nyfuktad handduk satte jag mig i skuggan och påbörjade dagens blogginlägg. Jag blev svett av att skriva på tangentbordet. Jag är inte sugen på öl heller. Det är för varmt. Jag blir tillräckligt bäng i huvudet av värmen ändå. Många andra därute har nog druckit sedan i förmiddags. Kanske somnat en stund och vaknat igen nu; dästa och törstiga utan något särskilt sug att fortsätta på sin påbörjade berusning. Så kunde jag också göra förr. Kanske spy en skvätt och sedan ge sig på alkoholen igen för att inte missa den "fantastiska" kvällen. Det var förr det.

Kl 18 gick jag in och la mig framför TV:n med takfläkt på. Det blev ingen öl denna midsommarafton. Jag lägger mig tidigt igen ikväll. Det ska bli lika varmt imorgon.

Inga kommentarer: