tisdag 14 juni 2022

Temadagar i höst

När jag åker ner till Spanien i höst/vinter ska jag låta alla mina sinnen få varsin dag. En dag för dofter. Jag kommer då antagligen åka runt i parker och dofta på blommor. Doften i "frukt & gröntbutikerna" som finns lite överallt. Medelhavets vågskvalp vid en varm strand med tång, matos från restaurangernas innergårdar när de vädrar genom köket och en massa andra dofter jag ska komma på innan dess.

En dag för synintryck med scootertur upp till bergen för att se vyer och havet men även små detaljer på den karga ökenmarken. Vackra byggnader och konstverk. Vackert förfall ungefär som de gamla pilsnerbilarna som åker runt här i Sverige och släpar rumpan i asfalten. Härvor av elkablar mellan husen och vackra strukturer inne i en blommande blomma där det krävs lupp för att fler hemligheter ska avslöjas. Imma som rinner nerför ett ölglas på en uteservering.

Behagliga ljud. Havsskvalp, porlande bäckar, fågelsång av min lilla stare i skorstenen nära lägenheten. En puttrande paella, knäppet av en iskall ölburk som öppnas och skrattande barn. Tystnaden när Airconditionaggregatet slår av för en stund.

Taktila upplevelser genom att klappa en katt eller känna den pressande värmen från solen i solstolen när det för några sekunder blir så varmt att man inte vet var man ska ta vägen. Fartvinden vid scooterkörningen och svalkan i poolen. Jag skulle faktiskt vilja gå hand i hand med en kvinna och känna hennes smala hand i min. Det känns som om den kontakten med en kvinnokropp skulle vara tillräcklig för mig i mitt nya liv då allt som innebär fysiska relationer blivit mindre och mindre intressant.


Idag lunchade jag med min kära vän Sabina Sändh på "Panncentralen" i Kristinehamn. Underbart god pasta.


Här stoltserar hon med sitt exemplar av boken också.

Jag kommer lägga ut ett antal exemplar i muséets lilla presentshop på fredag. Där kommer boken att kosta 260:-.

Inga kommentarer: