onsdag 8 juni 2022

Olivkärnorna

I helgen låg jag ju och vräkte mig i solen på altanen och åt oliver. Kärnorna kastade jag ut på gräsmattan. Jag har ganska högt gräs på baksidan. Jag klipper endast minimala ytor där jag ofta rör mig. Det blir lite gångar och stigar här och var och endast en större sammanhängande yta. Olivkärnorna hamnade i det högre gräset när jag kastade dem. Precis så som jag ville.

De senaste dagarna har jag hittat avgnagda olivkärnor på altanen. Vid det första tillfället tänkte jag att jag måste missat att kasta ut några stycken. Jag sparkade ner dem från altanen igen. Igår låg det ytterligare en kärna på altanen. Konstigt, tänkte jag men jag kunde kanske missat den när jag sparkade ner de två första i förrgår. Jag sparkade iväg den nytillkomna och tittade runt för att vara säker på att jag inte missat någon.

Idag låg det tre kärnor på altangolvet igen.

Jag har några skator som går runt här och plockar i det mesta så det måste vara de som hittar kärnorna i gräset och lyfter upp dem på altanen för att gnaga av det sista. Jag har inte sett det med egna ögon men det måste vara så.

Idag när jag spårade mitt bokpaket hade det just ankommit Västerås. Jag ska förhoppningsvis få dem levererade under dagen imorgon. "Torsdag den 9 juni innan dagens slut" ska de levereras enligt spårningstjänsten.

Inga kommentarer: