lördag 25 juni 2022

Ny distributionskanal

Fr o m igår finns min bok att köpa på webbplatsen "Sveriges förening för högkänsliga" (SFH). Det är ju den bästa distributionskanalen jag kan ha förstås. Medlemmar i föreningen får också rabatt. Det har också börjat komma beställningar.

Idag har jag kämpat hårt fysiskt. Hårt med mina mått mätt. Jag började dagen med ett gympass. I torsdags såg jag en så vacker kvinna där att jag hoppades på att hon skulle vara där idag också men det var hon inte. Inte bara vacker förresten. Jag kände lite mer. Lite attraktion faktiskt. Mycket ovanligt numera när det gäller mig. Jag har sett henne en gång förut så jag vet var hon jobbar men det var nog ett år sedan minst. Egentligen har jag inte sett nog av henne för att bli attraherad. Men det lilla jag sett ser trevligt ut. En vacker dag kanske vi stöter ihop där ändå. Inte för att jag börjar bli trött på min egen hjärna men det kanske vore lite trevligt att få lite ny vuxen kvinnoinput till mina funderingar.

Jag rensade klart tobakslandet och skördade fyra rader till. Normalt bryr jag mig inte om de småblad som kommer i början av säsongen men nu tar jag tillvara på allt jag får. De nedersta bladen är också smutsigast så jag sköljer av dem först. 


Här har jag satt upp en sköljstation. Skördade blad i hinken till höger. Jag själv sitter i mitten, barfota och svalkar fötterna samtidigt som jag spolar av bladen. Sedan hamnar bladen i korgen till vänster för att förflyttas till nästa station.


Här snittas mittnerven för att få något att hänga i. Jag trär sedan upp dem på små galgar jag använder från år till år. Sex blad på varje galge; mage mot mage, rygg mot rygg och sedan hänger jag dem att torka. 


De bladen jag skördade i torsdags när vi hade tobakscirkel här har redan torkat så de hängde jag in i prediksalen idag. De ska bli knastertorra innan jag lägger dem i papperskassar inför malningen.


Dagens skörd. Tänk att det här lilla tog hela dagen.

Det börjar med att de mognar och den gröna färgen (klorofyllet) i den mån det finns något grönt kvar försvinner och bladet blir gult. Sedan blir det brunt. Först i kanterna. En del blad blir liksom brunmelerade också. När de blir helt bruna hänger jag in dem i prediksalen. Sedan får de bli knastertorra därinne.

Jag hade att göra hela dagen med skörd och förberedelse för torkning. Det har varit så otroligt varmt också så jag har fått sitta i skuggan långa stunder men kl 18 var jag i mål för idag. Jag har tre rader kvar att skörda imorgon och det lär också ta några timmar.

I eftermiddags tog jag helgens första öl också.


Knäskål på er därute!


Jag kör fuktad handduk på hjässan dessa dagar.


Jag upptäckte också sommarens första getingbo idag. Det ska jag eliminera när det blivit kväll och alla getingarna är hemma och ska sova. Jag har sett dem idag hur de arbetat på med att bättra på boet men då visste de inte att boet kommer vara borta imorgon när de vaknar och de själva kommer att vara döda. 


Den här kan jag tyvärr inte blogga ifrån. Men den är fin att titta på ändå.


Om någon är intresserad av denna offline-device kan jag tänka mig att sälja den.

Det har varit otroligt varmt idag igen. Jag har svettats hela dagen så när jag gick in i duschen här ikväll var det underbart att skölja bort dagens saltlager. Jag har lidit av pollenallergi idag. Jag har ju haft det i hela mitt liv men det har nästan försvunnit på äldre dar. Ikväll kliar ögonen som förr.

Inga kommentarer: