onsdag 9 november 2022

23 grader i vattnet

Fick meddelande på messenger idag från min vän Tony i Torrevieja. Han låg på stranden. 23 grader i Medelhavet. Han tog sig en öl.

Jag har provfilmat med ljudutrustning idag och det blev bra. 


Så här såg jag ut med utrustning. Oj vilken "fish-eye-bild" det blev. Så till den grad att man ser rufset från mikrofonens vindskydd i överkant av bilden t o m.


Här är det 9 grader och regn. Dystrare och mörkare än någonsin tror jag.

Jag överväger att checka in ytterligare en väska för min stundande resa.


Jag hade tänkt köpa en slagborrmaskin när jag kom ner. Men för 295 kr får jag ta med 23 kg till. Då slipper jag köpa nytt därnere och slagborrmaskinen använder jag inte här längre. Dessutom hade jag en bättre begagnad sticksåg jag kan ta med. Det har varit lite kris med vikten och jag har varit orolig att inte få med allt. Jag låg på 22 kg när jag mätte senast och hade räknat med att få prioritera vilka saker jag skulle ta med. Nu har jag gott om spelrum igen. Tyvärr blir det besvärligt för mig att transportera mig med tre väskor. Åtminstone utanför flygplatsen. Men om jag tar taxi från busstationen i Torrevieja kommer det att gå jättesmidigt ändå. Jag hade tänkt åka buss annars men då tar jag taxi istället.

Jag ska redigera en film ikväll och öva lite. Jag har inte tänkt visa den för någon. Bara ett övningsexempel. Min vän gitarristen Johan Boqvist ska eventuellt hjälpa mig med lite egenkomponerad bakgrundsmusik. Det vore jättekul om vi fick till ett sorts samarbete där. Jag har skrivit till honom vad jag behöver: Intro, smäktande toner, actionmusik, hissmusik, spänning mm. Men även understrykande ljud som uttrycker: Heureka!, Ping!, Swosh!, Seger!, Besvikelse, EPIC FAIL!, m fl. Och till sist ett Outro. Hoppas han tycker det är en rolig idé.

Inga kommentarer: