onsdag 2 november 2022

Kulören Gul

Den gula kulören tycks blekas av solen lättare än andra. Av en händelse - och tack vare mitt detaljseende - gjorde jag en upptäckt idag. Jag har sorterat ut lite böcker för försäljning eller förbränning och den här högen låg i soffan mitt emot mig när jag åt lunch idag.


Jag konstaterade att bokryggarna blekts av många år i en solig bokhylla.

Krok Almqvist Svensk flora var gul när jag köpte den 1994. Nu är den gula ryggen vit. Ännu mer intressant blir det när vi tittar på boken under - "Läkeväxter förr och nu". Man ser lite av framsidan och där ser man gröna växter. När bilden kröker runt till ryggen av boken ser vi att växterna blivit blå. Det vill säga att den gula kulören i den gröna färgen har blekts mer än den blå. Grönt är ju en blandning av gult och blått. Skillnad på kulör och färg har jag diskuterat förut. Färg är det kladdiga man stryker på väggar och kulör är hur vi upplever det. Jämför "What's the color of the car?" med "Wet paint". Color - kulör, Paint - färg.

Ikväll packade jag ur min väska för att omedelbart packa den igen. Jag behövde en uppfattning om vad jag packat ner. Jag började ju packa den i början av augusti. Jag ville också väga väskan för att se hur mycket spelrum jag har.


Nästan allt är nerpackat nu och jag är uppe i 22 kg. 23 kg är gränsen så allt jag packar ner nu väger jag - och i de fall det behövs - tar jag bort något som får vänta till nästa resa. En resa till med fulla väskor blir det nog i februari. Efter det kan jag åka utan incheckat bagage. Det blir mycket saker i uppbyggnadsfasen men sedan behöver jag inget lösöre hemifrån längre som jag inte kan köpa i Spanien.

Jag sålde en bunt skivor igår igen men att det växer på spanienkontot innebär ingen ökad vikt.

Jag köpte en GoPro Hero 11 Black ikväll också. En ny leksak.

Inga kommentarer: