måndag 7 november 2022

Teknikbekymmer

Jag har en kollega vars bror jag ser oftare än henne. Hennes bror är programledare på nyhetsmorgon och nu tycker jag att jag ser honom varje dag.

Idag såg jag två olika Jörgen Karlsson på maxiparkeringen samtidigt. Inom samma synfält.

På morgonen ringde jag till min IT-avdelning för att ventilera mina teknikbekymmer. Telefonen behöver repareras eller bytas ut. Den har problem med laddningen och den behöver ligga på laddning nästan hela dagarna. Jag vågar inte ladda den på nätterna längre eftersom den blir så varm. Först i maj är det dags att byta ut den och jag vet inte om jag orkar ha det så här fram tills dess. Om jag vill byta ut den tidigare belastar det min jobbudget och indirekt skattekollektivet. Det gör så ont i mig att ligga skattekollektivet till last mer än nödvändigt. Dessutom är det jättelång väntetid på nya telefoner. Jag får lämna in den på felsökning för att se om den är värd att reparera.

Min jobbdator börjar också bli svårarbetad. Det är slut på minne titt som tätt. Det närmar sig åldersutbyte på den också. Det finns inget besvärligare för mig än att byta ut sådana här saker. Alla lösenord som ligger sparade i något avlägset och otillgängligt hörn av apparaterna. Lösenord som man sedan länge glömt bort. I samarbete med IT-enheten lyckades vi idag ändå frigöra en del utrymme men jag har fyllt upp både dator och Onedrive ganska mycket. Jag ska köpa en extern hårddisk när jag kommer hem från Spanien. Jag behöver frigöra mara plats på Onedrive. Snacka om omodernt. Ladda ner filer från en molntjänst och lagra lokalt istället. Ska undersöka vad det kostar att öka på min Onedrive också men jag gillar inte alla dessa små månadsavgifter.


Fick en selfiestick och kamerafodral till GoPron idag.


Och en klämma till cykelstyre.

Inga kommentarer: