lördag 12 november 2022

Eddies vardagar och extraordinära händelser

Idag lade jag upp det första youtubeklippet under rubriken "Eddies vardagar och extraordinära händelser". Det blev alldeles för långt men jag lär mig. Det blev en halvtimma men ingen behöver faktiskt titta på det. Jag själv ska däremot titta och se hur bildkvaliteten blir. Det är också utan musik men det kommer i nästa inlägg kanske.

Det är väl ungefär samma tempo som i "Älgvandringen". Ni som gick på Stenstalidskolan och rörde er en del i området runt 1980 kanske ändå kommer att uppskatta delar av klippet.

Jag förstår nu också att ett youtubeklipp förmodligen inte bör vara mer än 10 minuter t ex. Det fattade jag inte förut. Filmen är också filmad i 4K men jag kan inte själv se den högupplöst som jag kan med andra klipp filmade i 4K. Varför förstår jag inte. Måste jag kanske ha ett youtubekonto som jag betalar för för att få lägga upp så? Jag vill ju helst dra upp filmen till "fullscreen" men då blir den outhärdlig att se på p gr a den odugliga bildkvaliteten.

Allt är filmat i en enda lång sekvens. När jag kom hem var sekvensen uppdelad på tre videofiler. Jag tror man kan filma ca 10 minuter i sträck utan att filen delas upp. Kanske något mer, men så kommer jag att göra i framtiden. Flera korta sekvenser som jag sedan klipper ihop. Nu ska jag ta bort originalfilmen från hårddisken. Den tar för mycket plats i sitt originalskick men jag kommer att låta Youtube vara min lagringsplats för mina filmer. Jag behöver inte ha kvar originalen faktiskt. 

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Felix fina lilla Sara fyllde 19 så jag åkte till hennes pappa och gav henne en liten present. Sedan körde jag Felix till hans bostad. Jag sålde några förstärkare i dag också. Och en del böcker faktiskt på Tradera. Jag ska packa lite böcker här ikväll och skicka imorgon. Jag beställde också en extern hårddisk på 1TB som ska med till lägenheten för att hysa mina GoProinspelningar tills jag kan lägga upp dem på Youtube.


Ikväll tar jag ett par glas vin. Det är två veckor kvar nu och det har varit ett skyfall i Torrevieja häromdagen. Men min vän Kent därnere i samma hus som jag har tagit ett varv runt vår huslänga och vårt område blev inte översvämmat i alla fall. Jag ser fram emot att träffa Kent igen. 

Min jobbtelefon konstrar fortfarande och den behöver ligga på laddning nästan hela dagarna för att överleva natten. Jag gör nog ändå inget åt det förrän jag kommer hem i januari. Jag har ju en annan telefon för privat bruk i Spanien.

Kommentera gärna filmen på Facebook när ni sett hela eller delar av den. Jag behöver input nu i början.

Det borde också gå att prenumerera på min youtubekanal antar jag. Det får ni också gärna göra.


Inga kommentarer: