söndag 20 november 2022

Mässan - Dag 2 och söndagen

Vilken märklig dag det blev men bra. Vilken märklig mässa det blev men också bra på sitt sätt. På ett bättre sätt än ett ekonomiskt.

Vad gäller det ekonomiska blev det en katastrof. Jag sålde 7 böcker. men det gör inget eftersom andra värden visade sig bli högre. Jag träffade mycket trevliga människor och kände mig som en del av en "författarcommunity". Det var en fin stämning inne på mässan och en fantastisk ljudmiljö. Det skulle kunnat vara outhärdligt men det gick över förväntan bra med min ljudkänslighet. Det var bara synd att jag inte fick ut mina böcker. Inte för pengarnas skull men för att jag inte nådde ut till så många.


Dag 2 hade jag med Karins tavla av omslaget och jag kände mig mer ombonad där jag stod. En man kom förbi och tittade och sa: -Oj, här är det lite Hawaii.

Den största behållningen var faktiskt tre underbara kvinnor. Jag kommer aldrig glömma någon av dem och den ena hoppas jag få chansen att känna ordentligt lite längre fram. Den första var "dödsdoulan" Gunnel Jung. Vi pratade en stund när hon köpte min bok. Henne skulle jag vilja prata mer med. Den andra hette Anna och stod i montern bredvid min. Den tredje kvinnan bjöd på kaffe efter gårdagens mässdag och det blev ett omtumlande möte som rörde upp en virvel av tankar och varma känslor som snurrade i min hjärna i helljusbelysningen på hemvägen.
Jag vaknade kl 2 i natt igen och virveln tog fart och jag vet knappt om jag lyckades somna om igen. Jag gick upp 6:30. Det var helt enkelt ingen idé att försöka sova mer.

Denna söndag började jag ta tag i fläckvis städning av kapellet inför Felix övertagande på lördag. På något sätt har jag redan börjat flytta ut ur kapellet och tycker inte längre att det är så noga att städa innan flyttstädningen om sex år. Det kommer ta ett tag innan jag fattar att sex år är sex år. Mycket ska hända innan dess. Denna vecka sålde jag inget av min kvarlåtenskap på Tradera. Det var ingen som var intresserad och det är väl bara att inse att mina böcker ur rockhistoren på intet sätt är eftertraktade. En ganska tung upptäckt faktiskt.

Mikael var här och hämtade vår gemensamma tobakskvarn på förmiddagen. Sedan låg jag och tittade på längdskidor och tänkte. Stundtals vackra tankar, stundtals praktiska och ibland även några mörka. En sorgsenhet.

Började med att skura badrummet ordentligt inför Felix ankomst. Han kan tydligen inte köra mig till Karlstad på lördag så jag försöker anlita snickaren for transport åtminstone ner till järnvägsstationen här i stan. Jag är så orolig att det tåget är inställt bara. De brukar ju ställa in lite som de känner för nuförtiden.

Inga kommentarer: