torsdag 17 november 2022

Torggranen

Vaknade av grannens EPA-traktor och dess tonårsljuddämparsystem. Förstod att det skrapades rutor p gr a varaktigheten i tomgångskörningen. Jag hade sovit till strax före 8 denna dag. Jag har så svårt att somna på nätterna för mina smärtor så det var skönt att få sova någon timma extra.


När jag tittade ut hade det hänt något.


Man höll på med något neråt gatan som jag var tvungen att gå ut och titta på. 

Jag tittade ner och fick se en uppställd bärgningsbil och lite andra fordon. Jag såg också att min kommunanställda vän "Blom-Ami" stod därnere. 


Hon har ju beställt en tavla av mig så jag gick in och hämtade den innan jag gick ner.

De skulle precis ta ner den kommunala torggranen och det var därför de hade spärrat av gatan.


Här står den innan den sågas ner och ska pryda södra torget under december.

Jag hade svårt att somna igår och som vanligt låg Sivan på min högerarm. Som vanligt samlade jag ihop hennes små baktassar och svanstippen i min vänstra hand. Det är så skönt att hålla i dem. Små runda pälsbeklädda fötter med nålar i. Klorna är omtänksamt infällda och jag anar dem bara ibland. Jag tänkte på djurfötter. Vilka olika lösningar av fötter som utvecklats. Hovar, klövar och människofötter. Tassar.

Kattassar är bland de finaste fötterna anser jag. Fulländade till det de är till för. Fulländade liksom våra egna fötter och händer förstås. Sivans små trampdynor för ökad friktion mot underlaget när hon ska accelerera och bromsa. Klor för fäste om friktionen i trampdynorna inte räcker. Som däck med inbyggda utfällbara dubbar. Klor även för att hålla i byten med förstås.

Jag fick ta ett varv i omgivningarna efter mina onlinemöten på morgonen. Cirkulationen i kroppen behöver komma igång bl a för axelpartiets skull. Jag gick upp och tittade där man håller på med markarbeten strax ovanför mig och där det varit en väldig aktivitet den senaste tiden. Jag förstår inte vad det ska bli där men jag är nyfiken. 


Jag gick också ner och kollade brevlådan och såg då spåren efter morgonens trädfällning. Här stod torggranen. 

Idag åt jag blodpudding till lunch. En konstig rätt. Bara namnet är ju ganska motbjudande. Undrar om man har något liknande i andra länder. Det borde de väl ha.


Svart som nylagd asfalt och stekt i baconfettet. Idag var det så påtagligt att blodpudding kryddas med bl a kryddnejlikor.


När jag trodde att dagens händelser skulle upphöra framåt kvällen kom de och bytte en trasig lyktstolpe också. Det är ingen måtta på vilket händelsernas centrum det är häruppe vid kapellet.


Sedan lämnade de mig så här när de åkte härifrån och tog kvällen.

Imorgon har jag semester och ska vara med på bokmässa i Karlstad. Jag ska vara där runt kl 9 tänkte jag och packa upp mina böcker.

Inga kommentarer: