måndag 21 juni 2021

Första semestervardagen

Statsminister Stefan Löfvén förlorade den misstroendeförklaring som ägde rum idag på morgonen.


Jag tog en tur till Karlskoga och käkade indiskt. Själva stadskärnan är inget man blir särskilt glad av.


Favoritrestaurangen hade bytt namn och personal. Det var heller inte buffé längre. 

Beef Madras. Gott ris och lite sallad med raita. 


Jag skulle köpt till ett Naanbröd också. Nuförtiden köper man inte till ett bröd eller något annat litet när man kommer på det i efterhand. Det blir för krångligt att betala ett Naanbröd för 10:- med kort. Inte särskilt populärt heller eftersom det kostar kortterminalinnehavaren mer än det smakar. Stället hade blivit sämre men det var okej ändå. Inte ens riktig Cola. Denna hette "Alla tiders cola" men den var inte alla tiders.


Jag köpte också en burk torkade plommon på en asiatisk livsmedelsbutik. Jag frågade efter något salt att "plocka" direkt ur förpackningen och kvinnan i affären föreslog dessa. Salta plommon?!?!? -Både salta och söta, sa hon.


På hemvägen köpte jag också en "lyxshake" på Max för att suga på i bilen. "Salted caramel". Den var alla tiders ändå. Jag kan dock verkligen inte med papperssugrör. Varför ett sugrör i papper när ändå sked och lock är av plast? En sked som inte ens kommer till användning.


Nya böcker idag också.

Två dagbokssamlingar av Lundell, de enda som hittills kommit ut i pocket. 4:an och 5:an finns också men ännu ej i pocket. Anne B Ragdes sista del i "Berlinerpopplarnasviten" enlig vad som skrivs på baksidan. Jag har tyckt mycket om de tidigare böckerna. Den sista delen har redan funnits på norska i ett år men jag har väntat på översättningen.

Inga kommentarer: