onsdag 16 juni 2021

Quesadillas med Felix och på väg mot mitt "Covidbevis"

Igår träffades Felix och jag ordentligt för första gången på evigheter. Egentligen något för tidigt eftersom jag skulle få andra dosen idag. Han övningskörde med sin mamma upp till mig. 


Quesadillas stod på menyn. Efter maten blev jag illamående igen och jag ville bara gå och lägga mig. Jag körde hem honom och åkte direkt hem och spydde. Sedan var allt bra igen och jag kände inte av illamåendet något mer.

Igår gick jag en timma med en kollega i öronen. En kollega i Arvika. Jag har uppmanat inspektörerna att bjuda ut mig på promenader och på torsdagar har jag infört en timmas lunchpromenad i stormöte via telefonen för de som vill.

Jag började på en ny bok igår. Trippelmordet i Uddevalla av Bodström & Lampers. Bodström beskriver hur han var på besök på ett ungdomsfängelse när han var justitieminister och pratade med tre ungdomar från en gängmiljö som satt inne. De var besvikna att de hamnat på den anstalten. Anstalten hade inte lika hög status i deras kretsar. De hade hellre suttit på Kumla eller Hall där det finns riktiga murar. Här fanns bara staket och taggtråd och ett program för återgång till samhället. För sin egen "karriär" i de kretsar de ville leva i hade det givit mer pondus att få sitta på en ordentlig anläggning med höga murar. De hade ingen som helst ambition att gå ut och leva ett vanligt liv efter det avsuttna straffet. De såg straffet som en merit. 

Idag fick jag andra sprutan.


Och idag hade också regeringen en pressträff om "Covid-pass" som jag lyssnade på. Själva passet kommer att kallas "Covidbevis" och kan laddas ner fr o m den 1 juli. Oavsett om man är fullvaccinerad eller inte kan covidbevis laddas ner men för att det ska berättiga en till fri lejd över gränsen måste du ha fått båda doserna och det ska ha gått 2 veckor sedan den senaste. Vissa länder är inne på att godkänna bara en spruta för att få komma in i landet. Passet giltighetstid blir 90 dagar men man kan närsomhelst ladda ner ett nytt. Det är väl i viss mån en färskvara på något vis kan jag tänka mig.

Tyvärr nämndes inte Norge under pressträffen. Beviset gäller för resa mellan "EU-länder". Norge nämndes inte men jag har väldigt svårt att tro att inte de också skulle hänga på. Mycket norrmän vill ju åka utomlands och det får de till viss del redan om de är fullvaccinerade. Att Norge skulle kunna stänga sina gränser för inkommande trafik är otänkbart. Då skulle de ju kunna jämställas med Nordkorea (Norgkorea).

Kaviartest idag igen.


Sex sorter kvar att testa. Puh!

Inga kommentarer: