måndag 14 juni 2021

Måndag igen

Söndagen igår var en dag då inte mycket blev gjort. Jag spolade i alla fall ur ett antal innerkrukor som jag använt till omskolningen av tobaken.


Nu får de stå orörda tills nästa vår då jag behöver dem igen. Nästa gång jag tar dem i bruk har det hänt mycket i mitt liv. Jag har varit i Prag två gånger. Jag har testat hur det är att arbeta ifrån Spanien och jag har lärt mig att hitta i Torrevieja. Felix har fyllt nitton år och jag ska snart fylla 58.

Idag hade vi APT på jobbet. En sommaravslutning där vi pratade en del om "återgången till huvudarbetsplatsen". Kontoret heter numera huvudarbetsplatsen eftersom många förmodligen kommer att arbeta hemifrån någon eller några dagar i veckan även i framtiden. Det berör inte mig som väl är eftersom jag alltid kommer att arbeta från kapellet i framtiden. Eller annorstädes. Det kommer att bli spännande att se hur mitt distansarbetsavtal kommer att formuleras.

Idag har jag utnyttjat "Friskvården i Värmlands" möjlighet att komma ut på en organiserad promenad på en timme. Det var första och sista gången faktiskt. Det var inte min grej riktigt. Promenadledaren stannade titt som tätt och gjorde kroppsövningar som de andra deltog i. De andra alltså. Inte jag. Det var nyttigt för mig ändå att vara med. Jag förstod att det är bättre för mig att gå och lyssna på poddar eller prata med personer som jag har större behållning av att prata med.

Jag ska lägga in lunchpromenadpass tre gånger i veckan hädanefter. Lägga in i kalendern så det finns en större chans att det blir gjort. Jag behöver få min kropp i bättre skick.

Varannan måndag tar jag min spruta mot psoriasis.


I morse vad det dags. Det är inga problem att ta den. Det känns knappt.

Jag har också pratat med honom jag ska låna lägenhet av i Torrevieja. Hans familj åker ner om två veckor. De har inte varit där på över ett år och han är orolig över vad som kommer att möta dem när de kliver innanför dörren. En hemsk stank av avlopp troligen eftersom alla vattenlås säkert torkat upp. Kackerlackor? Svartmögel? Usch vad jobbigt att ha det att oroa sig för. En lägenhet som stått tom så länge. Hoppas allt gått bra i alla fall.

Inga kommentarer: