tisdag 8 juni 2021

Norwegian - ännu är inte krånglandet över

Det verkar inte vara enkelt att boka resor i dessa tider. Min flygresa till Prag den 1 november blev nu flyttad till den 31 oktober istället. Det betyder att jag var tvungen att boka om hotellet förstås. Men som det verkade i första läget har de inget rum ledigt den första natten då. I morse fick jag mail från hotellet. De kan flytta min vistelse en dag tidigare men då får jag betala 1 000 kr extra eftersom den 31 oktober är en del av "all saints day" och då är rummen dubbelt så dyra. Det var nog ingen bra idé att boka resor så här i skarven innan flygen vet hur de ska flyga och liknande. Det är tyvärr bara och betala. Allt annat blir ännu krångligare (och förmodligen minst lika kostsamt).

Sedan Pragresan den 1 augusti från Oslo. Jag skulle boka parkering och insåg då att jag beställt en flygbiljett hem den 8 januari 2022. Augusti skulle ju det vara så jag fick boka om. Då kostade det 800 kr extra. 

Både igår och idag har jag varit illamående efter en stund på morgonen. Nästan så jag behöver spy. Jag har absolut ingen matlust men känner att jag behöver äta för att få energi. Jag kan inte somna på kvällarna heller fast jag är så trött att jag nästan somnar sittande vid datorn på dagarna. Så fort jag går till sängs på kvällen blir jag pigg. Eller snarare ögonen blir pigga och vill inte vara stängda.

Igår var jag i Karlstad och bytte in min gamla mobiltelefon mot en ny. Jag passade på att ta ut 400 € inför spanienresan i december. På hemvägen åt jag på Pizza hut. Det ska dra in ett riktigt oväder över Värmland ikväll.

Idag var jag tvungen att åka ner till Nordea för att få ett nytt Mobilt bankID. Om jag hade fixat det via internet hade det tagit flera dagar innan jag kunnat få det och jag kan inte komma åt jobbets intranät eller mailen på telefonen utan ett bankID.

Myggen ligger i bakhåll här på altanen. Så fort jag öppnar altandörren kommer de fram bakom/ovanför mig. Det verkar som om de sitter och väntar på att dörren ska öppnas.

Det har varit lite väl många motgångar nu. Jag fick också en medicin för mitt förhöjda blodtryck och en annan mot mina höga kolesterolvärden. Imorgon måste jag köpa en dosett. Det är väl ett ålderstecken om något. När man inser att man måste köpa en dosett för att inte glömma att ta alla tabletter varje dag. Nu fattas det väl bara att jag får sockersjuka också.


Tobaken står och stampar. Nu har den stått på friland i en vecka och två dagar. När som helst nu borde den komma igång och växa så det knakar. Den behöver bara få tid på sig att bilda ordentliga rötter först. 

Klockan 17 blev jag plötsligt yr och illamående. Jag borstade tänderna och gick och lade mig och läste. Jag ställde t o m en hink bredvid sängen och tog undan mattan i fall jag skulle spy. Kl 19:30 kände jag mig bra igen så jag gick upp och åt. Jag var jättehungrig men hade inte ätit sedan lunch. 

Jag tror det är de nya tabletterna jag började ta idag. Det stod i biverkningarna att man kunde känna yrsel och illamående i början. Nu känns det bättre i alla fall. Jag startade vattning av tobakslandet och gav Sivan mat. Jag hade inte sett henne på hela dagen. Hon har det gott här på sommaren. Jag tror hon ligger i skogen och sover en del på dagarna.

Sedan ett par kvällar tillbaka har jag börjat läsa Ulf Lundells "Vardagar". Boken består av utvalda dagboksanteckningar som han valt att ge ut i bokform. Den första delen innehåller anteckningar från 2017. Jag blev nyfiken eftersom det är ju det jag själv håller på med. Jag känner igen hans tankar där han lullar runt i ensamheten på Österlen. Jag ska beställa ytterligare böcker i "Vardagssviten". I den första delen reflekterar han bl a om terrorattentaten på Drottninggatan i Stockholm. Han skriver också mycket om hur hans ex "S" fortfarande inverkar på honom. S står för Sofia Möller. De skilde sig under 2017. Ett annat ex han haft - Barbro Zackrisson - tog livet av sig under 2017 så det skriver han en del om också förstås.

Jag brottas också lite med ett gammalt ex som jag tyckte/tycker mycket om. Jag kan ju benämna henne som "L" här. Jag drömmer ofta om henne på nätterna. I natt bl a. Jag drömmer positiva drömmar om hur vi egentligen skulle passa bättre ihop med varann nu än vad vi gjorde då. Hon är liksom jag en ensam tänkare.

Hon mår så bra i sitt liv just nu och det är jag jätteglad för. Det finns inte plats för en partner. Så är det med mig också. Någon partner finns inte plats för i mitt liv heller. Inte en traditionell partner i alla fall som man förväntas leva tillsammans med. Däremot skulle jag gärna gå vid sidan av "L" på hennes väg framåt och diskutera med henne och höra hur hon drömmer om framtiden. För drömmer det gör hon och hon, liksom jag, förverkligar sina drömmar. Hon är så annorlunda och det är det jag tycker så mycket om.

Jag hoppas jag får sova i natt. Jag fruktar lite för när jag ska ta tabletterna imorgon igen. Om jag kommer bli yr och illamående.

Nu är det dags att borsta tänderna igen och fortsätta läsa tills sömnen infinner sig. "Sömnen" är ju för övrigt en roman av Ulf Lundell.


Inga kommentarer: