måndag 30 augusti 2021

Lika underbar höstdag idag

Ytterligare en underbar höstdag. Idag var jag fjättrad vid skrivbordet men tog små trädgårdsvarv då och då. Igår hörde jag talas om en baksida med att jobba hemifrån. Det har börjat förekomma "angiverisamtal" till arbetsgivare där någon granne har tyckt det verkar konstigt att en av organisationens medarbetare kan vara ute och hänga tvätt kl 10 en förmiddag på en vanlig vardag. Det finns folk till allting uppenbarligen.

Jag fick böcker idag igen. 


Hoppas ingen såg mig när jag gick till brevlådan bara. Jag fick bl a en bok som heter "Från foten av Tibidabo till Vyšehrad: På resa i en introvert högkänslig mans själ". Vyšehrad ligger ju i Prag men jag gick inte dit under den senaste vistelsen. Jag hade gått nog tyckte jag och att gå upp för ett berg till Vyšehrad och slottet där hade jag inte ork till. På sätt och vis var ju det bra. Då räknar jag med att få reda på vad författaren Jonaz Juura (fd Mikael Gustafsson) menar med titeln. Jag antar att jag också kommer att få veta varför han bytt namn (eller kanske inte). Det är inte ens säkert att han bytt namn förresten. På något ställe på nätet står det "Jonaz Juura (fd Mikael Gustafsson)" och på andra ställen står det "Jonaz Juura (aka Mikael Gustafsson)". AKA (as known as) antyder snarare att Jonaz Juura är en pseudonym. Jag ska se till att jag läst boken i alla fall innan jag åker dit igen.

Hur som helst kunde jag inte motstå titeln. Men den får snällt vänta i kön av olästa böcker.

Jag har tagit några foton på min tubklämma också. Här pedagogiskt upplagt i ordningsföljd.


1. Tuben innan den ska tillbaka in i kylskåpet efter användande.


2: Min "tubklämma". En madeiraflaska som jag tar ett litet glas av vid matlagning ibland. Det kan t o m bli två. Bara som aptitretare men nu var det längesedan jag gjorde det. Jag har liksom glömt bort den.

Jag trycker ner flaskan och rullar den mot tuböppningen.


3. Den tillplattade och ihopvikta tuben efteråt. Det blir inte mycket innehåll kvar efter den behandlingen. 

Under ett av mina trädgårdsvarv under dagen upptäckte jag ett uppslag av den vackra lilla blomman "Ögontröst" i vägkanten. 


T o m dess namn är vackert. Jag har nog inte sett dem där förut vad jag minns.

Efter jobbet fortsatte jag med kantskärningen av tobakslandet. Jag upptäckte att jordlagret är väldigt tunt i det ena hörnet. Jag kommer ner till grus och stora stenar direkt när jag gräver. Jag byggde därför upp en vall av tuvor som jag kan fylla på gödsel mot.


Det syns knappt på bilden men den bortre kortsidan och en bit utefter den bortre långsidan. Jag tror det kommer att bli bra ändå. För att kunna bygga upp en liten vall var jag tvungen och ta odlingsyta i anspråk men det är ändå ingenting mot vad mycket mer odlingsyta jag får när jag kantskär hela landet nu. Det känns också viktigt att prioritera odlingsjordens mäktighet före utbredning i yta.

Igår innan jag lade mig satte jag ner en "Torrboll" i tobakslådan med den nymalda tobaken. Eftersom den var lite klibbig köpte jag en torrboll på Jem&Fix. Direkt när jag kom på lösningen med torrbollen kom jag på att jag hade sett ett berg av torrbollar när jag var inne på Jem&Fix senast. Ibland är det bra att ha den egenheten att man lägger märke till detaljer. I morse hade luftfuktigheten i lådan gått ner med 10%. Från 39% till 29%. Jag ska kolla imorgon bitti igen. Det är genomskinligt lock på lådan och hygrometern ligger däri. Jag behöver inte ens lyfta på locket utan kan läsa av fukthalten ändå.

1 kommentar:

Cre8iv sa...

Håller tummarna att tobaken inte tar skada av saltutfällningen från torrbollen.