onsdag 25 augusti 2021

Natriumkarbonat

Jag fick tips om "Vichyvatten" mot svampinfektion i munnen av en bloggläsare. Han hade också googlat på det och kommit fram till att det var natriumkarbonaten i vichyvattnet som var den verksamma substansen. Det är förståeligt eftersom det är basiskt.

Jag använder ju en del natriumkarbonat.


Men då i pulverform som jag blandar i mitt snus vid tillverkningen. Jag går sålunda runt med lite natriumkarbonat i munnen hela dagarna. Jag kanske ska gurgla med målartvätt istället? Skämt åsido men snus är bra till mycket. T o m mot karies.


Till lunch idag åt jag "Äppelfläsk". För drygt 20 år sedan åt jag det hos en kompis som hade en dansk fru. Tydligen en dansk specialitet och det smakade gott nu också. Det jag fick för 20 år sedan minns jag ändå som godare. Det är både äppelklyftor och potatis på bilden.

Jag har köpt en liten jordfräs också och idag provade jag den lite.

En mycket trevlig första bekantskap faktiskt.

Det är inget kraftpaket men den duger till det jag ska ha den till. Att köra igenom tobakslandet och mylla ner ny hästgödsel inför nästa odlingssäsong.


Riktig tysk kvalitet var det också! Det var längesedan jag såg att man kopplade samman Tyskland med hög kvalitet. Märket Einhell är ju inget ansett märke direkt. Man hittar det i lågprisvaruhusen. 

Jag tog en bild på den sista blomklasen på tobaken också. En beställd bild av en som ville se hur den ser ut på nära håll. 

Den är vacker, Man kan se att några av blommorna snart är bruna och mogna. Jag låter den stå kvar tills det mognat lite mer. Det är ingen brådska. Jag har redan hur mycket Alidafröer som helst egentligen men jag tar hand om dessa också.

Inga kommentarer: