lördag 21 augusti 2021

Lördag (känns som söndag)

Nu har jag jobbat en vecka efter min sommarsemester. Sakta men säkert har allt återgått till det normala. Sitta vid datorn och interagera med andra. Planera onlinemöten och lägga sig tidigt och läsa. Det har inte funnits något att blogga om. 

Igår hade jag besök av en gammal kompis som jag inte sett på många år. Vi satt några timmar och pratade minnen på altanen innan han drog vidare. Vi hade arbetat ihop på Club Zebra i början av 80-talet. Jättetrevligt!

Tänk att man kan känna en så stor kärlek till en liten gångstig i gräset. Sivans passage in till grannen. 

Jag älskar alla avtryck och spår Sivan lämnar efter sig..


Idag tog jag en cykeltur till Picassoskulpturen, satte mig på en soffa och blundade en stund. -Hej Eddie, sover du, sa det intill mig? Det var Lisa och Anders. Lisa kände jag sedan förr men Anders visste jag inte ens vad han hette. De ville tala tobaksodling och jag är ju inte sen att prata om det. Jag cyklade hem igen och de kom upp på kaffe till kapellet och vi gick igenom alltihop. Anders snusar fyra månader om året. Ett väldigt annorlunda upplägg. Han snusar vår och sommar och nu slutar han snart för säsongen. Han har köpt råtobak och gjort eget i flera år. En snussats per år har han kört och när det tagit slut har han väntat tills nästa vår. Lisa snusar också. De fick en varsin dosa när de kom. I gengäld fick jag två flaskor öl. 

En rökig som var köpt och en hallonöl som han brygger själv. 

Anders är en hemmafixare. Bl a röker han saltlakrits (salta fiskar), brygger öl och odlar chili. Han bygger också sina apparater själv. En rökgenerator och en sous-vide, precis som min andra vän "Biffen". Dessutom bor de nästan grannar i Järsberg. Anders lånade snusboken av mig. Han börjar nog odla han också om än i mindre skala än jag själv.


Nu börjar det bli mycket tobak på sluttorkning inne i prediksalen. Jag har nu fyra stycken sådana här torkställningar fulla av blad i olika stadier. En torkställning ska få stå i växthuset ett par dagar innan den hamnar härinne. 

Jag har haft en del problem med de böcker jag läst på sistone. "Sofies värld" tyckte jag var intressant men jag vänder mig emot sättet den är skriven på. Huvudpersonen "Sofie" är en odräglig lillgammal fjortonåring som hela tiden ska försöka ställa sin mamma filosofiska frågor som mamman inte är bekant med alls. Det blir bara att flickan tillrättavisar mamman och de förstår varann inte. Sofie däremot förstår allt direkt trots att det är ett abstrakt ämne. Jag var tvungen att slå igen boken. Jag klarar inte av när böcker är skrivna med fel ton.

Sedan började jag med en bok som heter "Insekternas planet". En faktabok om en massa underliga insekter som finns på jorden. Det är intressant men även den har en ton som jag inte står ut med. Det känns som om boken vänder sig till tonåringar. Som att en medelålders kvinnlig författare har skrivit den på ett hippt ungdomligt sätt. Jag ska slå igen den också och ställa den långt bak i den dammigaste delen av bokhyllan.

Jag har beställt mer böcker och väntar på några jag ser mycket fram emot. De första kommer i början av nästa vecka hoppas jag. Jag har en hel hög på kö redan men nu är jag som mest ivrigast att läsa de jag beställt senast.

Ikväll kom Felix på besök. 

Jag bjöd honom på råbiff. Mald ryggbiff. Jag köpte en ryggbiff på Maxi och malde till oss precis så det skulle räcka till en portion på ca 175 gram per person. Till det serverade jag en röra gjord på majonäs, dijonsenap och pepparrot, rå äggula, kapris (som Felix har lite svårt för), finhackad schalottenlök, hackade rödbetor och riven pepparrot. Rostat surdegsbröd med vitlöksklyftor att gnugga in i det riviga rostade brödet.

Här är allt ihoprört redo att föras över till den rostade brödskivan.

Vi avslutade med en varsin "Lemondrop". Rom, citronklyfta vänd i strösocker. Man tar rommen, biter sedan i citronklyftan och njuter. Underbart gott!

Inga kommentarer: