fredag 6 januari 2023

Dretfull

Idag är det röd dag i Spanien men det tar inte jag hänsyn till så därför gör jag min sista arbetsdag i Spanien för denna gång. Igår var det torsdag och jag hade fullt schema ända till sena kvällen. Därför kommer detta blogginlägg först nu på fredag morgon.

På lunchen igår åkte jag till Leroy Merlin på Habaneras och beställde installation av en ny varmvattenberedare. De levererar den den 7 februari och installerar den dagen efter. Och tar med sig det gamla åbäket. Jag byter ut originalutrustningen i lägenheten allteftersom. Det mesta är 20 år gammalt och det har hänt mycket på 20 år med energieffektivitet och förfall. Det känns bra. Som en liten investering i mig själv.


Lunch hemma denna torsdag. Färsk pasta och ett glas Gazpacho.


Jag la också upp pusslet jag fick av Mary och Stefan på mitt lilla bord för att ha något att bryta skrivandet vid datorn med.

Efter jobbet skulle jag träffa Karin och Micke ute vid stora vägen för en cykeltur upp till restaurang i La Siesta/El Chaparral som heter "Lilla Svensken". Kl 17 åkte jag ut till mötesplatsen och vi började trampa mot målet. Jag hade en föraning om att jag skulle behöva ta det försiktigt. Jag känner mig så vinglig när jag cyklar och mycket riktigt ramlade jag med cykeln på väg upp till restaurangen. Jag kom in mellan Karin och en trottoarkant och bara körde omkull och blev liggande på trottoaren. Men det gick bra.

Vi åt jättegott på restaurangen. Jag hade problem med ljudmiljön så jag fick ha hörselproppar i. Sedan flyttade jag till en mer perifer plats vid bordet och då gick det bättre. Ett stort sällskap vid bordet intill lämnade stället också och då kunde jag ta ur hörselpropparna till slut. Vi åt och drack och hade det jättetrevligt.


Sjötunga Walewska. Vi åt och drack. Och drack och drack så jag blev berusad för första gången (och sista) denna resa. Vi beställde in rom, citron och socker och drack "Lemon drops", gin och tonic och sist kaffe med sprit i som jag inte minns vad det hette och sedan cyklade vi hemåt igen. Jag körde omkull en gång till och slog huvudet i en stenmur men det gick bra då också, Jag hade ju hjälm.

Micke och jag gick in på "Dave´s" för att dricka lite mer medan Karin cyklade vidare för att få lite egentid. Dave har ett gediget utbud när det gäller Wiskey. 


Hans vägg med denna dryck imponerar men för mig är det ointressant eftersom jag inte tycker om det.

Vi drack öl efter öl och till slut skulle de stänga. Jag lyckades ta några bilder till med telefonen som jag inte riktigt vet varför jag tog,



Fyllebilder.

Det stod klart ganska snart att jag inte var kapabel att cykla hem så jag valde att leda cykeln. Micke trampade hemåt och jag gick en genväg hem till mitt. Trots att jag ledde cykeln lyckades jag ramla en gång till. Cykelkorgen hamnade på trekvart men jag kom hem till slut.

Väl hemma stupade jag i säng.

Aurelius (Bok 6, betraktelse 11):
"När omständigheterna mer eller mindre tvingar dig att bli orolig, återvänd strax till dig själv och överge inte din rytm mer än nödvändigt. Ty du kommer att ha mer kontroll över din harmoni genom att ständigt återvända till den."

Nu går det också att se filmen från igår när jag var på besök hos Mary och Stefan i Örnnästet. Klicka här.

Inga kommentarer: