måndag 9 januari 2023

I Sverige igen

Lång resdag igår och hektisk arbetsdag idag.

Kl 07:00 stod jag vid gaten på området och blev upplockad av Micke och Karin. Då hade jag stängt av elen och vattnet och gått ut med soporna. Jag hade också lagt vattenfyllda plastpåsar på alla avloppssilar. Den här gången klädde jag även in toan i gladpack. 


Det fanns inget vatten alls i skålen när jag kom denna gång så den lukten vill jag inte gärna vara med om igen.


Här bommade jag igen.


Ledsam avfärd men ett måste.

På flygplatsen käkade vi lite och gick till våra respektive gater. Planet lyfte i tid. Jag fick sällskap av en kvinna från Göteborg som kände piloten Johanna och hon fick sitta med i cock-pit vid landningen i Göteborg. Det var häftigt sa hon efteråt. När jag lämnade planet och tog fast mark stod det en ring av 8 poliser som tog emot passagerarna. De tog en kille men jag såg honom sedan i ankomsthallen. 


Jag gick direkt till flygbussen och åkte in till centralstationen.


Där åt jag i en korvkiosk jag alltid går till när jag är där. De har en massa olika korvar med diverse kryddningar. Kul att den är kvar.


Sedan tåg till Hallsberg i regn. Usch vad dystert och kallt.

Jag kom hem kl 19:08 stod Felix på plats och vi åkte till kapellet och lastade av. Sedan körde jag hem honom och tog en tur till Maxi innan jag kunde stänga in mig i kapellet för kvällen.


Det var längesedan jag körde bil.

Mina sängkläder på övervåningen hade möglat. Jag har dragit ner värmen så mycket det går däruppe så jag fick låna Felix sängkläder en natt. Nu har jag höjt temperaturen och satt in min avfuktare där. Den som jag tänkt ta med till Spanien. Jag ska låna en energimätare av en kompis och kolla hur mycket avfuktaren drar. Det kanske är väldigt oekonomiskt att ha en sådan som står igång när jag inte är där.

Jag pysslade lite innan jag kom i säng och fick direkt sällskap av lilla Sivan som tidigare på kvällen hade avvisat mig å det oförskämdaste. Hon verkar bli lite sur när jag försvinner i perioder. Men sedan blev hon så kärvänlig i sängen. Jag vaknade flera gånger på natten av att hon kröp närmare mig och krånglade. Det var jättevilsamt att höra henne ligga och spinna med fingrarna inborrade i hennes mjuka magpäls. Ett kärt återseende. Det var så underbart att se Felix igen också. 

Sivan vaknade bredvid mig på morgonen också. Det brukar hon aldrig göra annars. Oftast så har hon flyttat sig under natten men inte denna natt.

Idag har jag riggat upp min arbetsplats i kapellet igen med all utrustning. Jag väntar fortfarande på en skrivare jag beställde den 12 oktober. Idag ringde jag om den och de skickar en annan motsvarande modell i stället.

På morgonen när jag kokade ägg ficks jag se detta.


Jag förbättrade bara en urinrörsmynning med en kniv också.

Under tiden jag varit borta har det kommit lite paket till mig som Felix hjälpt mig att hämta ut.


Laddare och extrabatterier till min GoPro. De drar mycket batteri de små rackarna.


En kikare. Det är något fel på min kikare jag köpte på en loppis för 100 kr.


Och mer böcker. Jag ska ju inte köpa böcker. Jag ska sälja böcker.


Och denna bok från Tradera. Jag har letat efter den ett tag.

Jag gjorde en chili con carne till kvällen som jag räknar med att kunna äta av ett par dagar. Och satte en deg till surdegsbak imorgon kväll. Jag ska göra dubbel sats denna gång och frysa ner. Jag vill ha med en limpa till Spanien i februari och Farideh ska få en bit också när jag kommer ner.

Felix var uppe och hämtade en flaska Torre 10 som jag köpt till hans svärfar Örjan för att han hjälpte Felix med min bil under min frånvaro.

Inga kommentarer: