torsdag 5 januari 2023

Vitt med inslag av grått


Första tvätten i nya maskinen.


Det blev en vittvätt med inslag av grått. Det borde funka tänkte jag. Jag passade på att tvätta dynöverdragen till utemöblerna också. Jag hängde inne först men när det grydde ställde jag ut torkstället.

Jag började jobba kl 5. 

Strax efter att Carrefour öppnat kl 9 åkte jag dit med scootern och handlade. Jag har börjat planera mina "sluthandlingar" bättre nu innan jag ska åka till Sverige. Jag ska ta med lite livsmedel hem denna gång. Och lite alkoholhaltiga drycker till Felix bl a.

Jag var till Leroy Merlin och kollade på varmvattenberedare också. Jag tänkte jag skulle byta innan den jag har börjar läcka. De verkar börja göra det efter ett tag. Den jag har har säkert suttit sedan 2004 den också.

Det måste blivit fel när jag köpte tvättmaskinen. Till min fördel. Jag gick förbi tvättmaskinerna på Carrefour idag och reagerade på prislappen.


Det kändes som om jag inte skulle köpt en tvättmaskin till det priset. Det där blir nog nästan 7 000 svenska kronor. När jag kollade kvittot när jag kom hem stod det så här.


160 € mindre för en vecka sedan!?!?! Det får jag faktiskt en varmvattenberedare för. 19,90 € var för installation och bortforsling av den gamla.

Ytterligare en matvara som troligen skulle väcka anstöt i Sverige.


Kaniner.

Efter jobbet åkte jag med Karin och Micke upp till Mary och Stefan till Quesada. De bor fantastiskt uppe på ett berg. Micke och Karin överraskade mig på vägen dit genom att köra uppför den brantaste backe jag någonsin sett. Det var så brant uppför att det var otäckt. 

Jag tog ett varv med kameran medan det var ljust. Här kommer lite bilder från vyerna från deras hus.


Nedfarten till gården.




Så vacker blomma. Någon agavesort kanske?


Poolskötarna gjorde ren poolen.


Huset de bor i.

Jag klippte två citrusträd innan det blev mörkt och filmade lite med min GoPro. Den filmen ska jag lägga upp på Youtube imorgon.


Det blev grillat. Kanin och kalkon med grönsaker som tilltugg. Underbart gott.

Tjejerna badade bastu och pool medan jag och gubbarna satt inne och drack rom.

Jag kom hem strax före kl 12 och hade haft en fantastisk kväll.

En Aurelius också (Bok 4, betraktelse 43):
"Tiden är en skeendenas flod och en våldsam ström. Ty i samma ögonblick som något skymtar har det forslats bort och något annat blir synligt i dess ställe. Men även detta kommer att forslas bort."

Inga kommentarer: