tisdag 3 januari 2023

Tvättmaskin

Började arbeta kl 7 idag igen.

Dagens Aurelius (Bok 9, betraktelse 30):
"Betrakta från ovan de otaliga hjordarna, de otaliga riterna och de varierande resorna i storm och i stiltje. Betrakta mångfalden hos det som blivit till, det som sätts samman och det som försvinner. Tänk också på de liv som andra har levt för länge sedan, på de liv som kommer att levas efter dig och på de liv som levs nu bland främmande folk. Och tänk på hur många som inte ens känner till ditt namn, hur många som snart kommer att glömma bort det och hur många som kanske berömmer dig nu men snart kommer att klandra dig. Och på att varken ryktbarhet i eftervärlden, berömmelse eller någonting annat över huvud taget är värt att bry sig om."

Redan i går kväll var allt förberett för tvättmaskinsbyte.


Jag städade ur skåpet under diskbänken och kastade en del gammalt som var kvar sedan förra ägaren. Något av det som fanns kommer jag att kunna använda.


Det ska faktiskt t o m bli skönt att slippa se den gamla som var av enklaste snitt och har säkert stått där sedan 2004 när huset byggdes. Jag får lite "Konsumkänsla" av kvaliteten på den. Var det "Cylinda" deras egna vitvaror hette? Eller EPA (för er som minns den kedjan).


Det här ska bli extra skönt att slippa se varenda dag och irritera sig över.

Kl 09:30 ringde de från Carrefour och sa att de kommer mellan kl 11 och 13 för att installera maskinen och ta bort den gamla.

När jag satt i inglasningen och åt frukost såg jag koltrasten jag sett tidigare med svart näbb och svart kajal. Nu hade näbben börjat bli brandgul från spetsen och inåt. Undrar om han blivit förvånad själv när han sett att näbben ändrar färg.
Det är ju inte säkert att det är samma koltrast jag såg när jag kom men det är inte heller omöjligt. Någon gång ska ju färgförändringen ske och det var tydligen nu. När koltrasten stillat sin nyfikenhet genom att stå och titta in på mig där jag satt kom en rödhake och gjorde samma sak.
Jag saknar den svarta rödstjärten. Jag har knappt sett den sedan jag tänkte filma den. En plan jag inte kunde sätta i verket eftersom den plötsligt försvann just som jag trodde jag lärt mig dess vanor.

Kl 12:10 var tvättmaskinleveransen ett faktum. 



En rejäl budbil.


Utlastning av det gamla.


Installation och provkörning av det nya.

Jobbade på till 16:30 och cyklade sedan bort till min nya vän. 

Det slängs ju en massa avfall på ödetomter här i Spanien. Min nya väninna har uppmärksammad det och börjat samla på sig kakel och annat smått och gott. Det är oftast rivningsavfall och inredning av olika slag. Hon hade beställt kakling av väggarna på hennes uteplats men kakelfirman kom inte så hon gav upp. En dag hittade hon en stor krossad spegel som hon tog med skärvorna från och började pryda sina väggar själv där hemma.


Det var så det hela började.

Nu pryder hon varenda tom väg på uteplatserna av sin bungalow med skrotkakel från ödetomterna. 




Jättefint och jag skulle vilja göra detsamma men jag har inga sådana väggar här hos mig.

Vi tog en cykeltur och åt anka på den asiatiska restaurangen i El Chaparral där jag åt i söndags. Det var lika gott idag och hon tyckte också om det. Vi åt samma.


Räkor i vitlök till förrätt.



Och sedan den underbara ankan med nudlar.

Sedan cyklade vi hemåt. Vi bor ganska nära varandra.

Nu hemma och sömnig efter maten. Det ska bli skönt att lägga sig och sova.

Inga kommentarer: