söndag 22 januari 2023

En epok går i graven

Gick upp 7, utvilad efter att legat sked med Sivan en stund. Det var kallt i kapellet på morgonen. -6,6 ute och det verkar som om mina termostater blivit förvirrade av att jag eldade så mycket igår. De beter sig så har jag märkt. Har jag haft det varmt på kvällen blir det kallt dagen efter innan allt är återställt igen.

Det blev en jättebra kväll igår. Mycket intressanta tankar och mycket Frank Zappa. Lite Seneca, lemondrops och senare ett par folköl. Sedan sängen där jag kröp ner hos Sivan och somnade direkt.

Zappa var lite av en filosof inom musiken. Han hade sina egna tankar och idéer och följde dessa utan att påverkas av den samtida musiken. Trots att han var ett musikaliskt geni lät han sig inte fördärvas av tanken att skriva hitlåtar och tjäna pengar. Han gick sin egen väg. Jag har alltid fascinerats av dessa människor som valt att gå sina egna vägar.


Idag gick en epok i graven. Den sista hibiskusen kastades ut. Helt övermannad av spinnkvalster. Det var mormors 50-åriga hibiskus som var sist att lämna kapellet ändå. När jag hade som mest hibiskusar hade jag över 100 stycken. Märkligt känns det att kasta ut sista spåret av mormor men jag kunde inte göra något åt det.

Söndagarna har kommit att bli transportsträckor till nästa arbetsvecka. Att beta av en arbetsvecka till på väg mot en ny resa till lägenheten. Det är i Spanien mitt fysiska liv utspelar sig i mångt och mycket. Kapellivet har nu blivit det teoretiska och drömmande livet. Det blir alltmer sällsynt att eddiekroppen rör sig här i Kristinehamn. Det är inte bra förstås men just nu klarar jag inte att göra någonting åt det. Jag drabbas ofta av känslan att jag är på fel plats när jag är här. Det får väl vara så. Jag kan inte göra någonting  åt det.

Jag såg ett otroligt gripande avsnitt av "Stjärnorna på slottet" på morgonen. Jon Henrik Fjällgren berättade om sin uppväxt som var allt annat är enkel. 


Jag tog en tur till Hultets friluftsgård för att titta på glada skidåkare. Det är så roligt att satsningen på konstsnö gått så bra för eldsjälarna som aldrig gav upp. 


Jag hörde andra dialekter än kristinehamnska och parkeringen var full av bilar.

Sedan tog jag en tur till Maxi och lämnade in ett paket. En av mina böcker skulle till en kund i Göteborg. Jag satt en stund och pratade med Pullan och Jörgen i cafét innan jag gick in och handlade. Jag köpte ägg och sushi. Jag åt sushin till damernas skidskyttestafett. Det var nog lite för mycket med den starka wasabin och jag fick magknip efteråt.

Igår gjorde jag pörkölt och idag nokedli. Nokedli är en ungersk klimp/pasta. 


Matlådor förberedda med nokedli. Här ska det i lite pörkölt i varje också. Avnjutes sedan med creme fraich och stark paprikapasta.


Fem färdiga luncher. Två till mig och tre till Felix.

Oj vad sakta tiden går...

Inga kommentarer: