torsdag 9 februari 2023

Ändrad fritidssysselsättning igen

Aurelius (Bok 10, betraktelse 22): "Antingen fortsätter du att leva här, det är du redan van vid; eller också ger du dig härifrån och det är ditt eget beslut att gå; eller så dör du och har fullgjort din tjänst. Andra möjligheter finns inte. Var alltså vid gott mod."

I morse rev jag ihop mitt pussel och lät det åka ner i sin låda igen för att ta fram akrylfärgerna. Jag kände mindre och mindre för att sätta mig med pusslet och har börjat längta efter kluddandet igen. Så sagt och gjort. 


Nu står en målarperiod för dörren igen.

Igår när jag skulle sova regnade det. Jag hörde hur det skvalade ute men jag såg det inte. Jag avbröt också läsandet av en bok jag börjat på som jag inte riktigt tyckte om. "Kvinnan som var en fyr" av Viveca Lärn. Jag började på "Gustaf Fröding och Kristinehamn" istället men den verkar bara innehålla en massa omtuggad skåpmat. Det är väl egentligen inget annat än det man kan förvänta sig. Hans liv är redan så detaljerat beskrivet och jag har redan läst allt. Det är väl sällan nya uppgifter kommer till eftersom de som skulle kunna minnas något från den tiden (1866-1880) är döda.

Gick upp kl 6 och började redigera ett antal worddokument i tjänsten. Kl 9 var det dags för onlinemöte om avfall. 


Luncherna består gärna av färskpasta av något slag. Det går fort och det är ganska gott.


Det här är den bästa mjölken jag hittat. Det går nog drygt en liter om dagen.

Efter lunchen tog jag en cykeltur ner till en stor cykelhandlare nere i stan. Jag beställde tid för att lämna in den ena hojen och få nya däck och innerslangar på den. Båda däcken läcker luft lite retligt. De ska även få gå igenom växlar och bromsar. Reparatören sa att det även var dags för ett kedjebyte. På tisdag förmiddag ska jag åka ner med den och hämta upp den vid lunch. Efter lunch var jag med på en onlineutbildning om Microsoft 365.


Efter jobbet tog jag ett par öl i inglasningen. Det blåser väldigt. Det är sövande då palmbladen utanför rasslar hela dagen.


Sedan öppnade jag min flaska Quemaito. Den köpte jag på medeltidsmarknaden i Orihuela och den salufördes som kaffelikör. Jag smakade den då men det fanns även någon annan påtaglig smak som inte nämndes då. Den var god. Blott 16%. Men idag när jag smakade den igen var ju röksmaken påtagligare än kaffesmaken. Jag blev så förvillad av att den omnämndes kaffelikör men idag när sinnet var fritt från förväntningar var det ju rök det smakade. Lite tjära. Quemaito betyder mycket riktigt "Bränt" om man översätter det.


Med lite Quemaito, rom, en sockerbit och kaffe gjorde jag mig en carajillo också. Uttalas "Karraskijjo". sk = Skeljudet.

Det blev också fantastiskt gott och Carajillo kan man beställa överallt härnere. Ofta används rom eller brandy som den alkoholhaltiga ingrediensen men jag gjorde ett eget litet test här och det funkade. Kaffet ser väldigt tunt ut men det har ju sin förklaring...

När det började skymma smög jag mig ut till en konstig liten krog jag aldrig varit på förut. Jag har hört talas om den men när jag var på väg det förra gången var det vinterstängt.

Mitt i ett bostadsområde med en blå presenning som tak ligger den. På Google-maps omnämns den som "Kiosko el Limonar". El Limonar betyder Citronlunden och bostadsområdet heter så där den ligger.

Det är min närmaste krog om man räknar bort sunkhaket "Paricias" vilket jag gärna gör.


Här närmar jag mig. Men det såg stängt ut. Ändå verkade det som om det var lite liv under presenningen. Och det var det också. Det satt fyra gubbar och en hund där samt två ryska damer som pratade ryska på både in-. och utandning.


Märkligt ställe. Hon som har stället kokade mat på en liten kokplatta i baren. Sedan satt hon och sörplade någon tunn soppa med fläskfärsköttbullar som såg ut som stora frikadeller. 


Hon vurmade för katter och det var en del katter som försiktigt smög runt där. Jag vurmar också för dem så jag stoppade i två euro i tantens burk.


Det ser ensamt ut där jag satt men det är precis så jag vill ha det.

Men jag ville ha mer. Och jag ville ha värme så jag gick vidare till Dave's. Jag ville sitta där en stund och bläddra i deras meny för att reta min hunger lite. Sedan skulle jag slå till och beställa. Vad jag än ville ha från menyn. Jag äter ju så sällan ute numera så jag tänkte att - va faan.


Jag satte mig längst in där det var som varmast. Beställde en stor öl och började bläddra i menyn. Jag fastnade för friterade bläckfiskringar. Mer än så behövde jag faktiskt inte. Jag facetimade med Felix som var i kapellet. Han ska ha AW där imorgon med sina lärarkollegor. Jag visade honom spritförråd och allt han kan tänkas behöva. Han vill röja lite så det ser bra ut men jag sa att han gärna får skylla på mig. Det är här hans pappa bor och hans pappa lever så här.

På toan hos Dave's satt detta anslag.


Det känns betryggande.


En perfekt kvällsmat för mig. Det var lite dåligt med dippsås så jag tog minst lika mycket majonäs som det var i den lilla skålen och släpade runt mina bläckfiskringar i.

Mätt och belåten lullade jag hem.

Inga kommentarer: