tisdag 21 februari 2023

Kry igen

Vaknade och var i stort sett kry. Stoppade in en tvätt kl 06:30. Det ska bli strålande väder idag. Det enda problemet är saharadammet som ligger som en solskyddsskärm över mina trakter. Det skulle ändå inte hindra mig att ligga och njuta i värmen under nästan hela dagen.

Jag har stött på problem med mina youtubeklipp. Min dator är så full av ettor och nollor så jag kan inte redigera film. Jag tror det beror på det i alla fall. 

Igår började jag på en ny snippmålning som jag tror kommer att bli något alldeles extra. På tal om det...


Jag kunde inte låta bli.

På förmiddagen regnade det. Himlen var mörkblå. Helt tvärtemot vad den lögnaktiga väderlekstjänsten föresvävat oss blekfeta och sollystna turister från norr. Jag fick hänga tvätt inne till att börja med. Jag smet iväg till Carrefour och storkinesen runt lunch mellan skurarna. När jag kom hem kom solen äntligen fram. 


Då var klockan 12:30 och jag kunde lägga mig och dåsa i den heta solen. Det är kallt i skuggan men när solen ligger på är det hett. Jag åt en lätt lunch och jag hade bl a köpt ett stort knippe koriander men jag kände inte smaken. Det ligger en skola precis bredvid mitt område och när jag låg och solade färdades jag tillbaka till Revsand i Kristinehamn. En långgrund sandstrand där jag var ibland som barn. Hela stranden var full av folk på den tiden. Då minns jag de här okontrollerade barnskriken en bit bort. Barn som leker och springer runt och jagar varandra. De tar ingen notis alls om omvärlden. Den finns inte för dem i ögonblicket. De vet inte att jag ligger på andra sidan en stenmur och en hög häck ca 200 m därifrån och tänker på den långgrunda badplatsen i Vänerns nordöstra hörn.


Denna otäcking satt i citrusträdet mellan mig och grannen. Den vill man inte få innanför en fladdrig t-tröja en varm sommardag.


Den var så loj. Slappar och lutar sig ledigt mot underarmarna.


Snippmålningen blev faktiskt klar under dagen. Tror jag. Den ska få ligga till sig ett tag innan jag bestämmer det.

I morgon ska jag på utflykt med en FB-grupp. Vi ska plocka apelsiner, äta lunch tillsammans och bevittna vidunderliga utsikter ut över en smaragdgrön insjö. 5 kg apelsiner för 5 €. Då kan det bli färskpressad apelsinjuice resten av vistelsen i stort sett. Det går väl ungefär fyra apelsiner på ett kilo. Det var sådana här saker jag inte visste om att jag ville innan jag skaffade mitt hem här. Eftersom jag inte visste att man kunde åka på utflykt och plocka apelsiner och betala 5 € för en stor kasse.

Inga kommentarer: