lördag 11 februari 2023

Ledig lördag

Vaknade 6 men lyckades hålla mig kvar i sängen till kl 8 med min Frödingbok. Jag måste skaffa ett exemplar av hans samlade dikter att ha härnere. Jag saknar det ibland. Jag har fått ont i höger axel igen och jag kan inget annat än att härleda det till cyklingen. Det gör ont hela tiden när jag cyklar nästan. På grund av min uppåtböjda vinkel på handen när jag har den på styret. Jag kan inte härleda det till något annat. Synd.

Men jag kommer inte att sluta cykla ändå. Jag måste röra på mig lite och det är så mycket trevligare än att promenera. Dessutom färdas jag ju också på samma gång.

Det har regnat i natt igen och det ser inte ut att vara någon direkt väderförändring i sikte tyvärr. De få stunderna solen lyst under de senaste dagarna har UV-index legat på 1. Det ger väl inte riktigt de effekter jag vill ha på min hud och min förmåga att ladda batterier. Jag vill ju ligga timvis och steka och tänka men det går inte nu. Förra helgen låg jag en stund och det var jätteskönt. Jag somnade och vaknade av att jag frös. Då hade solen sedan länge gått ner över grannhustaket.

När jag tittade ut på morgonen såg det ut att bli den vädermässigt tråkigaste dagen hittills.


Något som också bekräftades av SMHI.

Jag klädde mig ordentligt och tog scootern till storkinesen och gick ett varv men köpte inget. Sedan till Habaneras där jag gick runt inne i lite affärer innan jag gick till Lidl. Jag hade inte varit där hittills under resan. Sedan gick jag till en annan kines där jag jämförde priser på målardukar och köpte lite akrylfärger. Därefter till förbutiken hos Carrefour och beställde en andra frukost.


Jag satte mig där och läste ut min bok.


Ibland kan jag trivas sådär mitt i vimlet. Bara jag vet att jag har hörselproppar redo om det kommer skrikiga barn. När jag kom ut från Carrefour hade det regnat igen och jag åkte hem. Jag klarade mig i alla fall från regn på hemvägen.

Men när jag kom hem började det vräka ner regn. Klockan var strax efter 12 så jag gick och la mig och läste. Jag påbörjade Olof Lagercrantz "Agnes von Krusenstjerna". Kl 15 skulle jag få persisk mat igen hos Farideh. Kl 14:30 vräkte regnet fortfarande ner och jag blev tveksam men jag gick ändå iväg. Jag hade paraply men inga regnbyxor. Det här med att ta hand om dagvatten är de inte särskilt duktiga på här. Det var översvämningar överallt så jag fick gå långa omvägar men jag blev ändå blöt om fötterna direkt. Det hade däremot slutat att regna helt plötsligt.




Gatorna var översvämmade upp till trottoarkanterna så det gick inte att korsa vägarna hur som helst.


Här fick jag balansera över en vägbula.

När jag hade gått ytterligare en bit på trottoaren kommer det en bil i hög fart bakom mig. Jag vänder mig om och gör tecken att han ska sakta ner för att inte skvätta ner mig. Istället hör jag hur han trampar på gasen och kommer i hög fart alldeles intill mig. Jag hinner huka mig och ta skydd bakom paraplyet lite men jag blev ju förstås helt genomblöt. Jag hann också se de skrattande grabbarna i bilen innan vågen kom.


Tråkigt men jag får väl hoppas på karma av något slag.

Det blev en blöt promenad hem till Farideh där jag så gott det gick försökte gå mitt i byxorna för att slippa det blöta och kalla tyget mot låren.


Jag passerade stora vägen och i diket som normalt är torrt var det nu en fors.

Väl framme ondgjorde jag mig över de spanska grabbarna förstås men jag tar inte så illa vid mig av sådant här längre faktiskt. Jag kan inte göra något åt att det finns elaka människor och ibland råkar jag ut för dem.


Hos Farideh fick jag i alla fall en tallrik underbar soppa till förrätt och en risgryta med lamm och russin och dadlar. Även den underbart god.

Vi satt och pratade en liten stund innan jag gick hem och fick av mig mina blöta kläder. Som tur var hade jag tagit ett reklamblad på Carrefour idag så jag hade tidningspapper jag kunde fylla mina skor med. Men det kommer nog att ta några dagar innan de torkar.

Inga kommentarer: