måndag 20 februari 2023

Första semesterdagen

Vaknade 04:00 och gick upp 04:30. Det var för jobbigt att ligga och hosta. Jag kände att jag behövde sitta upprätt ett tag. 


Började dagen med citronvatten och råsocker. Jag minns när jag köpte sådana här citrondrycker på "Mauritz kafé" i Göteborg. Detta smakar likadant och det är första gången jag lyckats återskapa den smaken fast jag försökt flera gånger. 

Kollade öppettiderna på min bank. Jag behövde dit idag eftersom det är en del saker jag inte förstår. 


Jag stod där först i kön kl 08:15 och de öppnade 08:30. Här köar man utanför banken och allt är så segt och omständligt. Jag behövde få klart för mig hur jag ser när räkningar dras från mitt konto. Jag har ännu inte sett en enda vatten eller elräkning och det verkar väldigt konstigt. Men nu fick jag se vattenräkningarna. Jag betalar 25 € i månaden även när jag inte är här uppenbarligen. Några elräkningar kunde jag dock inte se. Banktjänstemannen trodde att mitt abonnemang inte blivit anmält men det har jag ett kontrakt på. Jag lär kontakta min jurist härnere igen alltså. Det är lite krångligare här i detta land. När jag sedan klickade i att jag ville ha ett kontoutdrag till min e-postadress funkade det men när jag kom hem fanns där inget mail.

Jag kunde inte somna igår. Troligen för att jag sov i omgångar under gårdagen. Jag läste i flera timmar men boken jag läser är väldigt långdragen. Det går sakta att avverka den vilket är konstigt eftersom den inte är särskilt tjock. Det gör inget eftersom jag tycker väldigt mycket om den men den är förvånansvärt varaktig. Jag var inne på Adlibris i natt och la lite nya böcker i min varukorg också inför beställningen jag gör nästa vecka innan jag kommer till Sverige.

Det blev fint väder och varmt så jag satte mig i solen. Tyvärr är det ett väldigt soldis eftersom atmosfären är full av damm från Sahara. Men det var skönt att sitta i solen ändå. 


Plötsligt kom vaktmästaren med kollega och skulle laga ett putssläpp på väggen ovanför mig så jag fick sällskap en stund.

Sedan tog jag scootern till den lilla byn norr om den rosa saltsjön som heter Los Montesinos.


Jag parkerade och gick en långtur genom byn fram och tillbaka tills jag blev hungrig.




Lite gatuvyer.


Här slängs äckligt skräp. Vidrio betyder "glas".


Det finns ett fint torg med massa serveringar i byn. 

Jag hittade en indisk restaurang "Matsya" ett halvt kvarter därifrån och beställde en het lammgryta i vanlig ordning.


Men först papadums. Helt ok.


Här varmrätt med vitlöksnan. Den svarta lilla pinnen som ligger på köttgrytan var en sotad chilifrukt. Fruktansvärt stark. Lassie till förstås. Det var okej men inte mer.


Den här lilla (stora) otäckingen satt på pass i en buske. Kolla vad omsorgsfullt han lagat nätet.

På hemvägen tog jag ett varv på den fina handelsträdgården "Valentin" igen. Tanten nickade gillande när hon fick se mig. 



Jag bara gick runt och njöt.


Inte av det här kanske...



Men alltså... I en sån här liten "toffla" vill man ju bo...


Jag fick med mig en liten raring i alla fall som fick skumpa bak i topboxen på scootern på hemvägen. Svårt att säga vad det är. Kan vara en isört igen av något slag.

Jag fortsätter att kolla Biggest looser men kristinehamnsjanne får nog försöka lätta upp sitt sinne lite om han ska kunna vara kvar. Synd att de i programmet plockar bort även snuset för de som snusar. Man borde göra en sak i taget tycker jag. Det är nog inte lätt med både snus-, och matabstinens samtidigt.

Jag avbröt årets Biggest looser idag. Jag orkar inte se programmet när det är sån otroligt infekterad stämning. Tyvärr.

Inga kommentarer: