tisdag 14 februari 2023

Solen

Kvinnor som är med i reklaminslag har aldrig svångrem.

Solen går upp en minut tidigare för varje dag här. Och går ner en minut senare för varje dag. Inte så att några större förändringar märks ens.

Det är mulet och kallt. Hoppas det vänder mot slutet av min vistelse i alla fall. Trots avsaknaden av värme känns min kropp och hud enklare och smidigare än i Sverige. Jag sover väldigt gott. Vaknar kl 03:30 varje natt av någon märklig anledning. Uppe och kissar två till tre gånger per natt. Det är ingen skillnad mot hemma. Vaknar samma tid och somnar samma tid. Flera gånger om dagen tänker jag bara: -Vad skönt jag har det. När jag kryper ner för kvällen med min bok. När jag ligger de där extra minuterna på morgonen innan jag går upp. När jag grenslar cykeln och rullar iväg mot mina efterlängtade spanska mål även om det så bara handlar om lite nödvändighetsshopping på Carrefour. Fågelsången. Alla de vackra växterna. De värmande solstrålarna i den mån de hittar fram till eddiekroppen. Målerirycken. Småpromenaderna.

På förmiddagen cyklade jag ner en tur på stan och lämnade in min cykel och medan jag väntade på att de skulle byta däck och göra service tog jag en promenad och åt frukost. Arbetet skulle ta en och en halv timma trodde de. 


När jag såg denna bil fick jag verkligen 80-talsfeeling.När den var ny var den fin men nu var den bara en gammal motbjudande häck. 

Jag gick runt lite i parkerna som ligger vid cykelfirman. Det rinner ett vattendrag från saltsjöarna och ner till havet genom parkerna och det är alltid trevligt att stå och titta ner i det klara vattnet. Jag ser alltid en massa fisk och gubbar som sitter och metar. Idag satt det en med en kräfthåv liggande på botten med en fastknuten fisk i. Jag frågade honom vad han fiskar men han förstod inte. Så jag tecknade kräftklor med mina händer och då gjorde han tummen upp. 


Det går små trevliga broar här och där där man kan stå och titta en stund.


Det var fler än jag som stod och spanade efter fisk. Här en egretthäger.


Det finns många fina små höljor där man blir stående.


Här blev jag stående extra länge.


Jag såg lite fågelskit på några av de uthängande grenarna och tänkte direkt att kungsfiskaren säkert sitter där ibland och spanar efter småfisk. Jag stod säkert i tio minuter och väntade men jag såg ingen kungsfiskare men jag ska gå hit igen till veckan när jag har semester. Däremot såg jag simmande råttor som undersökte bottnen. Nästa gång ska jag ta med min kamera och ta lite mer bilder här.

Jag gick in bland affärerna. Detta skyltfönster har jag fotograferat förut men då var det julpynt här. Det är lika osmakliga varor även när det inte är jul.





Det är synd om människorna som tycker att de behöver sådant här.


Jag gick vidare över ett torg. Sedan in genom saluhallen något varv. 


Jag satte mig sedan på ett litet café och tog en kaffe och ost- och skinkcrepe till frukost.


Hit går jag gärna igen. När jag satt där kom det en skummis fram med två yuccapalmer i krukor och frågade om jag ville köpa. De var säkert nyplockade utanför någon blomsteraffär.

På väg tillbaka till cykelhandlaren tog jag en korv också.


Den såg betydligt delikatare ut på den färgbild som fanns i menyn. Det här var nog det sämsta jag ätit på denna resa. Korven - en vanlig hot-dog - var kall och brödet var varmt. Den serverades med en smal sträng ketchup och en ännu smalare stäng majonäs, en nypa torkad lök och fyra potatischips. Mmmmm.


Här ska man inte äta.

Det var en fröjd att cykla hem på den servade cykeln. Nästan så jag trodde de monterat en motor och ett batteri på den i smyg.


Här står den nyservad och grann. När jag kom hem satte jag mig och jobbade fram till klockan halv sex i gengäld. Sedan gick jag och Kent till Carrefour och åt kvällsmat. Det är hans sista kväll här för denna gång. Tidigt imorgon bitti åker han till Sverige igen.

När jag kom hem svepte jag en liter mjölk.

Inga kommentarer: