onsdag 22 februari 2023

Ostprovning och apelsinplockning

Jag tycker det är svårt att välja hårdostar på Carrefour. I Sverige är det ju alltid ost gjord på komjölk men så är det inte här. Det är sällan hårdostar är gjorda på komjölk. Igår när jag hade gjort klart allt för kvällen tog jag fram min lilla ostbricka. Jag har köpt en liten testbricka för att försöka förstå de spanska ostarna. Jag googlade sorterna innan för att kunna ange ursprungsdjur till mjölken. Här kommer mitt utlåtande.

Jag provade "Oveja semicurada" först. En fårost halvkagrad. Den var god. Den funkar för mig.

Sedan "Tierno". Också får. Mycket god! Den skulle jag kunna leva med alla dagar. Jag är så ovan hårdost av får bara.

"Cabra Semicurado". Cabra betyder get vilket gjorde mig extremt skeptisk. Men den var också mild och god. Den funkar också för mig.

"Mezcla Semicurado". En blandning mellan alla tre mjölksorter; get, får och ko. God.

"Mezcla curado". Lagrad som ovan. Smakade något mer men också god. Lite "torrare". 

"Iberico curado". Också en blandning av alla djuren. Mera karaktär. Lite syrlig. Godast av de sex.

Inga kommentarer: