onsdag 1 februari 2023

Februari

Då var det februari 2023 då. Normalt årets kallaste månad.


Ett ymnigt snöfall inledde dagen. Väskorna är i princip packade inför morgondagens avresa. En arbetsdag kvar i kapellet.


Och Sivan - liksom jag själv - tycker det är skönare inne.

Jag kommer att sakna Sivan ännu mer denna resa. Vi har fått sådana nattvanor nu att vi kommer att sakna varandra båda två. Numera ligger hon hos mig hela nätterna. Förr låg hon bara där när vi skulle somna på kvällen. På morgonen var hon borta.

Jag fick för mig att det inte går att åka taxi i Kristinehamn under vardagsnätter längre så jag ringde ner igår och frågade. Det är mycket riktigt så. Det finns inget kundunderlag nattetid på vardagar i vår lilla stad. Då måste jag lösa hemtransport från Resecentrum natten mellan den 6 och 7 mars på egen hand. Vi löser det genom att Felix ställer ner min bil på Resecentrum under kvällen innan jag kommer hem. Jag tar med reservnyckeln och ordnar hemresan själv i egen bil.


Köpte en biljett till en violinkonsert med musik av Tchaikovsky i International Conservatory of Music Auditorium. Intressant att prova en konsert med konstmusik, något jag aldrig varit på förut.

Den 7 februari tas kravet på munskydd bort i kollektivtrafiken i Torrevieja. Det blir nog tyvärr någon resa till med den där obekväma munkavlen.

Felix var här i kvällningen och hjälpte mig med håret inför resan.


Nu är man nyfriserad igen. Redo för solens strålar att ladda eddiebatterierna via solfångarhjässan. När Felix var klar med klippmaskinen såg det ut som om man rengjort ett hjulhus på en bil efter en påkörd grävling som vanligt.

På lördag ska jag, Kent och Farideh åka till Nuevo Condomeria och IKEA i Murcia. På hemvägen stannar vi i orten Orihuela och går på medeltidsmarknad och äter Paella. Sedan ska jag hem och montera garderobinredning och göra mig av med gammal dito. Söndag ska jag cykla och cykla. Måndag ska jag jobba igen och cykla iväg på marknad till stadsdelen Los Angeles mitt i Torrevieja efter arbetsdagens slut.

Inga kommentarer: