lördag 18 februari 2023

Lördag och frihet

Jag försökte titta på film igår men det är ingen idé. Jag kan inte se på film längre. Jag blir så berörd och mår bara dåligt av det. Jag började titta på en italiensk film som heter "Freak out" på Cineasternas gratis-site. Jag tyckte väldigt mycket om filmen men sedan började personerna jag tyckte om utsättas för en massa otäckheter och det ville jag inte se.

Vaknade och hade ont i halsen. Jag har även haft lite feber i natt. Dålig start på semestern. Jag tröstar mig med att jag nästan aldrig är sjuk. Och när jag blir det brukar jag fungera som normalt ändå. Jag är inte orolig den här gången heller.

På morgonen såg jag en kvinna i en reklamfilm som hade svångrem. Det föll den spaningen.

Inledde ändå med en första semesterfrukost. 



Det blir en större frukost om någon timma.

Inte direkt större men lika god.

Jag hade för mig att jag sett en brödrost i lägenheten och jag mindes rätt. 


Jag kunde rosta bagles och doften tog mig direkt till Manhattan. Fantastiskt vad doftminnen betyder mycket. Naturell färskost, salt och lite vårlök.


Supergott!

Efter den sena frukosten kollade jag skidskytte. Det blev som jag trodde i skidskyttet. Vi sköt bort oss på förstasträckan och då stängde jag av. Jag stängde av när vi låg efter Rumänien. Sedan åkte jag ner till stan med buss. Den första gången jag åkt buss här utan munskydd.

Bussarna gick inte som de skulle idag. Jag väntade nästan en timma på att bussen skulle komma trots att jag var där på utsatt tid när den skulle passera enligt tabell. När jag kom ner till stan gick jag direkt till turistbyrån för att hämta busstabeller så jag kan resa runt lite. Sedan var jag klar på stan. Jag såg en underbar bilklassiker på stan.


En Fiat 850 men det var något som inte stämde...


Seat 850?!?! Jag trodde något skojat till det men det stod Seat på ratten också. Efter googling hemma framgick det att den tillverkades mellan åren 1964 och 1972 Italien. Den tillverkades också på licens i Spanien av Seat. Jag gick och tog en kaffe och en crepe på samma ställe som härom dagen medan jag väntade på att bussen hem skulle gå. Klockan var 13 och nästa buss skulle gå kl 15. Jag gick till Mercadona och handlade lite också i godan ro. 


Bl a goda chips till Felix. Sabor betyder smak. Det lärde jag mig idag.

Klockan 5 i tre gick gag till busshållplatsen. Men jag var i så god tid så jag gick iväg till en annan hållplats. Det är karneval på stan ikväll och förberedelserna var i full gång. Nästan ingen trafik alls. 


Det har varit karneval i över en vecka tror jag och svårstädad konfetti ligger på gatorna.


De hade ställt upp högtalare och elverk var 50:de meter så det skulle nog bli ett jäkla liv under kvällen.


Det stod en uppsättning precis vid busshållplatsen. -Tänk om det här drar i gång helt plötsligt. Då kommer ju jag att skita ner mig, kom jag på helt plötsligt. Fort i med hörselproppar. De provspelade några uppsättningar längre ner på gatan men ingen buss kom. Jag väntade i en och en halv timma. Sedan var jag så kissnödig att jag gick tillbaka till Mercadona för att kissa på deras toa. Sedan gick jag ut och ställde mig vid den hållplatsen. Jag kände igen folk som stått och väntat på det förra stället så jag visste att inte bussen passerat. Där väntade jag en timma till innan bussen kom.

Det är vanskligt att åka buss här. Det går inte att lita på dem överhuvudtaget tyvärr. Särskilt inte när det är karneval i stan. Jag tycker det alltid är något på gång i stan som gör att det blir oroligt på ett eller annat sätt. Det var otroligt skönt att komma hem i alla fall. På grund av allt väntande blev det en heldag på stan.

Jag stekte mig en hamburgare hemmavid och kollade lite TV och målade innan jag gick och la mig.

Tråkigt att ha ont i halsen. Det är inte roligt att äta då. Det smakar lite mindre och gör lite ont.

Inga kommentarer: