torsdag 23 februari 2023

Solbränd

Vaknade 08:30. Helt otroligt. Det var ljust när jag vaknade. Jag hostar upp det sista slemmet från förkylningen nu. Det svider lite i ansiktet sedan igår. Om jag får chans att sola idag behöver jag täcka över ansiktet. Vaknade till en mulen morgon.


Pressade två apelsiner och det var sött och gott.


Jag fick lära mig igår att om apelsinen har en "navel" så är det inga kärnor i den. Det har stämt hittills (2 st) och jag fortsätter att notera företeelsen. Jag la märke till att apelsiner inte har någon ingen stjälk igår när jag plockade. De växer direkt ur en vedartad kvist och jag hade som tur var en stark sax. Flera andra hade knivar. Hade jag inte haft saxen hade jag haft svårt att plocka dem. Konstigt. Jag tog med saxen eftersom jag försökt plocka citrusfrukter från prydnadsträden utmed gatorna här i Torrevieja men de går knappt att få loss. Likadant när jag plockat citroner hos Farideh.

Jag lyckades å mina eftersläpande elräkningar lösta också så jag betalade 264 € för elen jag förbrukat t o m januari i år. Det är inte så farligt. 

Tony kom och hämtade mig på förmiddagen och vi åkte till tre loppisar han kände till. Jag har sagt till honom att jag inte hittar några så det fick bli dagens uppdrag och roadtrip. Vi var på en fantastisk handelsträdgård också men jag köpte inget mer nu. Sedan åkte vi tillbaka till Punta Prima och Jysk där jag hittade ett fint cafébord och två stolar till ett hyfsat pris men de hade varken bordet eller stolarna i lager. Synd annars hade jag slagit till.

Jag bjöd Tony på lunch på "The Bridge", stället med halvmeterskorvarna.


Det var lika gott som förra gången och vi blev mätta båda två trots att man hittar rätten under "Starters" på menyn. Solen tittade fram och det blev varmt och skönt. Tony körde hem mig och jag tänkte sola. Jag var så mätt och däst att jag inte vågade lägga mig med risk för att somna direkt så istället hämtade jag min dramaten och gick till Carrefour i sakta mak. Det gick väldigt sakta att gå dit men det var bra att jag gjorde det kände jag. Annars hade jag nog inte tagit mig iväg någonstans mer idag.


Jag passade på att köpa på mig lite öl så jag har, redo att fylla på kylskåpet med. Jag köpte mer croissanter också med mera. Sedan hittade jag en enkel grill för blott 35 €.


Det är den billigaste grillen jag sett härnere och jag tror den kan funka bra.

Jag funderar på att testa den innan jag åker hem. I så fall blir det kaninkött.

Sedan blev det inte mer gjort denna dag. Det blev ingen solning heller och det var nog lika bra det i alla fall med tanke på mitt halvbrända ansikte.

Inga kommentarer: