fredag 10 februari 2023

Fredag i Torrevieja

På fredagar går man på fredagsmarknad i Torrevieja. Egentligen hade jag inte tänkt gå men när Farideh frågade om jag skulle med svarade jag ja. Jag kan behöva en cykeltur om dagen för att röra på mig och då passar ett varv på fredagsmarknaden bra. Som jag skrivit tidigare är det bara en massa frukt och grönt och kläder på marknaden. Egentligen inte så mycket att hurra för men en möjlighet att komma ut i vimlet lite.



Kl 11 mötte jag Farideh utanför hennes bungalow och sedan blev det lättlunch (english breakfast) på fredagsmarknaden.


Jag köpte "Churros" också. De tycker jag är goda. Friterad smet som smakar som munkar med socker och kanel.

Men först vaknade jag kl 6 och började jobba. Kl 9 skulle jag haft ett onlinemöte om små avlopp som jag helt och hållet glömde bort. Så kan det bli ibland. Jag satt djupt försjunken i korrekturläsning av lite gemensamma dokument.

Det är kallt härnere. Jag hade behövt handskar när jag cyklade till marknaden nästan.


Jag jobbade på hela eftermiddagen och gick sedan en tur till Carrefour med min dramaten. Jag behövde köpa juice, mjölk, flan, ägg och socker bl a och det är inget man kör på cykel eller scooter.


Jag hade dramaten full av petflaskor när jag gick dit också. Det bär mig så emot att kasta dem i de vanliga soporna men den här containern är bland de enda jag sett som är avsedd för plast.


Getoxalis. De sluter sig för kvällen och om det regnar på dem. Det kom en regnskur precis innan jag gick.


En annan liten skönhet jag inte sett förut.



En epok i Torrevieja är slut också. De gamla sopkärlen har gjort sitt och byts succesivt ut mot nya flashiga.

Men på vissa ställen står de gamla kvar.

Det tog nästan två timmar för mig och handla. Jag skrotade runt inne på Carrefour och tog det jättelugnt. Det var skönt att komma hem. Nu ska jag äta lite och sedan händer det inte så mycket mer idag. Felix väntar folk uppe i kapellet ikväll. Det är han och kollegorna som ska sitta och festa lite.

En kompis skickade en så fin bild till mig idag också.


En varelse med snippfötter verkar ha gått på isen.

Inga kommentarer: