lördag 25 februari 2023

Slemfri

Idag när jag vaknade var jag slemfri. Inga oändliga hostattacker. Jag låg och drog mig en god stund och bara tänkte på vad skönt jag har det. Kent ringde och stämde av läget så jag låg kvar i sängen och pratade i telefon. Det är mycket ovanligt att jag ligger och pratar i telefon numera. Jag går oftast runt när jag pratar. Om det inte är videosamtal förstås vilket det allt oftare blir nuförtiden.

Jag fick avbryta boken jag påbörjat eftersom jag inte alls tyckte om den. Hyllad till skyarna förstod jag nog det innan jag ens började. Boken hette "Mormor ringer och säger förlåt" av författaren till "En man som heter Ove". Vicket jävla trams alltså. Jag förstår att böckerna blir populära men det är absolut ingenting för mig. Jag blev rent av arg när jag läste början. Samma med den där boken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret...". Rena Arto Paasilinna "Rip-offer" men på ett så erbarmligt undermåligt sätt. 

Plötsligt insåg jag att jag inte har något mer kvar att läsa denna dryga vecka som är kvar. Jag får börja efterlysa böcker igen i FB-grupperna om jag ska överleva sista tiden. Jag började läsa en filosofibok jag nyss läst ut men det är ofta så komplicerat med filosofi så man behöver ändå läsa de böckerna flera gånger. Sedan blev jag irriterad på författarens sätt att skriva och fick lägga ner den boken också. Då startade jag Youtube istället och låg och lyssnade på filosofiska föreläsningar. Det är faktiskt väldigt trevlig. Igår beställde jag en rejäl laddning böcker från Adlibris som landar hos mig dagen efter jag kommit tillbaka till Sverige. Det första jag kommer att göra när jag kommer hem är i stort sett att börja packa väskan för min nästa resa i juni.

Idag såg det ut att bli hyfsat väder igen. Soligt men fortfarande lite väl kallt. Inget regn i all fall. Blott 8 grader på morgonen.

Efter frukost tog jag scootern och körde upp till konserthuset för att se om jag kunde ta mig dit söderifrån men det gick inte. Det var grindar för. Sedan åkte jag till Habaneras.


Ett vårtecken. Habaneras förbereder för sommarens utemöblerkollektion.


Jag såg den längsta pallkärra jag sett någonsin också. Avsedd för långpall. Ett helsicke att köra runt med.


När jag gått runt en stund gick jag till Carrefour och tog en kopp kaffe.

På hemvägen svängde jag in vid en möbelbutik som Tony tipsat om när det gäller trädgårdsmöbler och jag köpte ett bord och fyra stolar. 


En timma senare var det levererat. Jag hann precis sopa uteplatsen innan möblerna kom.


Den gamla gruppen i plast tyckte jag inte om alls. Två av stolarna ska jag ha på baksidan sedan. Jag kommer troligen aldrig behöva fyra stolar runt samma bord. Om jag behöver det står det två till på baksidan alltså. Jag ska köpa ett nytt litet cafébord till baksidan också. Bordet på framsidan är bara 80 cm i diameter. Mera lagom än åbäket på 120 cm som stod där innan. Jag ska köpa dynor till de här stolarna också.

När jag ställt upp möblerna och ätit lunch satte jag mig och solade en stund men det var väldigt disigt. Kl 14 gick jag in och kollade damernas skiathlon också. 


Dessa underbara dadlar mumsade jag på till skidorna. Sedan ut i solen igen.

Jag längtar så tills att Felix kommer ner i sommar. Här ska vi sitta och ha det skönt på kvällarna. Grilla. Ta ett kvällsdopp. Dricka något gott och krypa ner i sängen sen med stramande hud. Långfrukost dagen efter och sedan ner till stranden.

Jag var sugen på att dricka öl ikväll men det går ju inte när jag ska köra scooter och gå på konsert. Jag får ta det imorron.

Jag är så glad att jag blivit tuffare när det gäller att åka scooter. Det är ingen större oro längre när jag ska ge mig ut på vägarna.

Redan kl 17 åkte jag till konserthuset. Det kom en regnskur strax innan. Det tog inte mer än 10 minuter att åka dit. Eftersom de öppnade kl 18 fick jag gå utanför och vänta. Det ligger uppe på en kulle så det var väldigt kallt och blåsigt.


En vacker byggnad.



Stor lobby. Det var väldigt mycket tyskar där hörde jag.


De var exakt 40 personer på scenen. Det blev mycket folk i publiken också.

Det var mäktigt att se det hela i verkligheten. Stundtals väldigt vackert också. och crescendon som jag tycker är jobbiga med mina öron men det gick ändå rätt så bra. Jag behövde inte sätta i mina hörselproppar. De spelade en timma och tog paus och då gick jag. Det räckte liksom och jag var jättetrött. Dessutom hade jag en gammal snus inne som jag tänkt ta ur redan kl 17:30 när jag insåg att jag hade åkt ifrån snuset så den saggiga pajen fick sitta inne tills jag kom hem. 

Det var första gången jag åkte scooter i mörkret också. Belysningen var inte så jättebra. Där jag startade fanns ingen gatubelysning heller.

Jag var jättetrött ikväll.

Inga kommentarer: