måndag 19 juli 2021

Ängen


Igår fick jag besök av min blomstervän Ami. Hon hade tagit med en liten bit äng till mig.  Det enda som jag själv inte hade var nog Gulmåra. Den hoppas jag väldigt på.


Jag fick också rådet att slå min äng redan nu eftersom allt gräs håller på att gå i frö. Så jag testade först med min nyinförskaffade lie men den var alldeles för slö och jag har inget bryne. 

Jag tog då trimmern istället och körde tills batteriet tog slut. Idag är det nyladdat igen och jag ska ta en bit till.


Igår gjorde jag också ett par generalrepetitionsmackor som jag ska ha när jag åker till Gardemoen. 
Thékakor som jag delar och har extrasaltat Bregott på bägge halvor. Och ett stekt ägg däremellan med Aromat på bägge sidor. Normalt delar jag inte Thékakan utan brer smör direkt på och lägger på ägget. Jag upplever det tjocka brödet lite obehagligt då. Torrt. Det torra brödet hamnar under tungan så att nästan käkarna låser sig när jag ska tugga utan att brödet har smörjts upp av saliven. I år testar jag ett nytt sätt för att få bort den upplevelsen. Smöret måste ha stått i rumstemperatur innan annars är det omöjligt att bre på de sköra brödskivorna.

Här ligger ägget inbäddat inne i brödet som en hamburgare. Jag testade hur det blev istället. Överläppen upplevde inte ett blött Aromatigt ägg när jag bet över mackan som den brukar och det var positivt. Mackorna hade legat i en plastpåse i kylskåpet över natten - så som de kommer att ligga natten till den 1 augusti. Sedan låg de på köksbänken någon timma för att komma upp i rumstemperatur innan jag åt dem. Jag äter inte Thékakor annars Thékakor har kommit att bli "utflyktsbröd" för mig. 

Det blev som jag trodde. Efter en timma i rumstemperatur åt jag den ena. Då stördes jag lite av att ägget fortfarande var kallt. Efter två timmar åt jag den andra. Då var den perfekt tempererad så jag får nog vänta med att äta mina mackor till efter gränsen när jag ska till Gardemoen.

Igår drog jag med mig min bäddmadrass med sängkläder upp till Felix övervåning. Där finns det AC och det var underbart att sova i ett svalt rum. Det är första gången jag gör det och kan inte begripa varför jag inte gjort det förut. När Felix längre inte har ett behov av att ha en sängplats i kapellet ska jag flytta upp dit.

Idag hade jag inget planerat. Det kom upp en kille till mig i en underbar svart nercabbad Buick Electra från 1965. Han hade sett på FB att jag odlade tobak så han var nog här ca en timma.

Jag satt i skuggan och läste långa stunder idag. Jag slog mera av ängen också och "harkade" bort det slagna gräset. "Harkade" = räfsade på värmländska.

Jag längtar redan upp till ACn på övervåningen ikväll.

Jag tog en cykeltur på en timma ikväll. Jag cyklade bl a genom stadskärnan. Det är inte ofta jag är där nuförtiden.

Imorgon tar jag nog en skördedag igen. Det går väldigt fort i år och jag får vara glad att det också är bra torkväder.

Jag kollade in konstnären David Cerny i Prag också. Jag har sett flera av hans verk men jag kanske ska ta en runda och titta på dem igen nu i augusti. Det känns nästan overkligt att jag snart är där. 

Inga kommentarer: